Indkøbskurv (tom)

Eirik Wekre / Operation SnehvideSpændingsbog
363 sider
Paperback
Marts 2010

Kr. 129,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (3.7 MB)
Hent forfatterportræt

Nytårsaften foretager sikkerhedschefen i Norges Bank nogle opsigtsvækkende tastetryk. Derefter forsvinder han. Det samme gør næsten to tredjedele af den norske oliefond, 1200 milliarder kroner. Norge står over for sin største krise siden 2. verdenskrig.
 Sikkerhedspolitiet og efterretningstjenesten skal handle hurtigt, og så få som muligt må vide, hvad der er sket. Hvis noget slipper ud, vil finansmarkederne reagere nådesløst. Hege Tønnesen fra Sikkerhedspolitiet står over for en kæmpe opgave. Hun slås ikke bare mod en uidentificeret ydre fjende, men skal også holde intrigerne i egne rækker stangen – og samtidig skal hun udtænke en utraditionel redningsaktion for Norges fremtid. Og det haster, for tyveriet af olieformuen handler om noget langt vigtigere og mere alvorligt end gigantiske pengebeløb.

»Operation Snehvide« er både velskrevet og fængende. Personerne lever, og plottet er indviklet nok til at holde læseren vågen. Samtidig rejses politiske spørgsmål om den historiske fordeling af havretten og olieressourcerne, og moralske spørgsmål om, hvorvidt noget menneske har mere ret til velstand end andre.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Berlingske ★★★★★

Det er en uhyre speget historie, som Eirik Wekre har hæklet sammen, og i modsætning til en del andre bøger i genren er det meste af handlingen rimelig sandsynlig. Og ikke nok med det, den er også ganske spændende, i al fald blev det først langt ud på de små timer, at anmelderen fik slukket lyset. Og det er vist ikke det værste, man kan sige om en thriller.
Mette Winge, Politiken

Wekre har skrevet en begavet politisk thriller, der både har fart over feltet, stor troværdighed, overbevisende figurer samt overraskelser lige til sidste side.
Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten ★★★★★

Operation Snehvide skriver sig ind i en historisk og politisk kontekst, som gør den til mere end just another thriller. Spændende plot, godt tænkt og fortalt, så sofalimet driver fra siderne.
Anne Sophia Hermansen, Fyens Stiftstidende

“Operation Snehvide” er et wake-up call.
Weekendavisen


Oversat af Ilse M. Haugaard
Omslag: Harvey Macauley / Imperiet

Andre udgivelser af Eirik Wekre


 • Troldmandens lærling
Spændingsbog, Hæftet, 2013

 • Troldmandens lærling
Spændingsbog, E-bog, 2013

 • Hege Tønnesen-trilogien
·Operation Snehvide
·Operation Isbjørn
·Operation Høje Nord

 • Hege Tønnesen-trilogien - paperback
·Operation Snehvide
·Operation Isbjørn
·Operation Høje Nord

 • Hege Tønnesen-trilogien - E-bog
Spændingsbog
·Operation Snehvide
·Operation Isbjørn
·Operation Høje Nord