Indkøbskurv (tom)

Mark Billingham / BlodsbeslægtetSpændingsbog
379 sider
Hæftet
Februar 2011

Kr. 299,95

Læs tekstuddrag!

En del af:
Tom Thorne-serien

Til pressen:
Hent forside (2.3 MB)
Hent forfatterportræt

I hånden på en myrdet kvinde finder politiets retsmedicinere en stump af et røntgenbillede, og det går op for kriminalkommissær Tom Thorne og hans kolleger, at der er tale om en højst usædvanlig sag.
 Thorne opdager, at offerets mor blev dræbt af seriemorderen Raymond Garvey, der nåede at myrde syv kvinder, før det lykkedes politiet at stoppe ham. Da flere lig og flere stumper af røntgenbilledet bliver fundet, står det klart, at nogen er i gang med at udrydde børnene af Garveys ofre. Thorne må nu sætte alt ind på at beskytte de sidste potentielle ofre – og på at indkredse en morder, der hele tiden er mindst ét skridt foran politiet.

Ondartet spænding, man tør næsten ikke vende siderne!
Søndag

Blodsbeslægtet, som titlen på romanen er, cementerer Mark Billinghams ry som en af Storbritanniens mest interessante kriminalforfattere - handlingen føles aldrig anstrengt, dialogen er skarp, kulisserne atmosfæremættede og figurerne sprællevende.
Information

Englænderen har gennem Thorne-serien raffineret sin litterære signatur og har fuld kontrol over sin fortælling. Man pløjer sig grådigt gennem romanens højspændte kurver og kreative skift i synsvinkler. »Blodsbeslægtet« er intenst krimidrama Made in England.
Jydske Vestkysten

Som sædvanlig har Billingham skruet et godt og makabert plot sammen.
En sort roman om livets ondskab og ond skæbne. Og Billingham-fans kan naturligvis glæde sig over endnu et gensyn med Tom Thorne, en personlighed med mange torne.

Bogvægten.dk

Ingen som han - i hvert fald i den angelsaksiske del af genren - kan skildre små ordinære og almene folk i en storby, fra metropolens hjemløse til små mennesker og småborgere, som aldrig kom op til Oxford eller ned i City. (…)Heldigvis er denne senmoderne socialrealisme sørgmuntert asfalteret med slagfærdig humor og britisk sarkasme, der afslører forfatterens fortid som vittighedssprudlende stand-upper på de engelske scener.
Velskreven og dreven helt til slutningen
Stadigvæk stædigt underholdende, dog krydser vi fingre for, at Tom snart bliver far og Louise en smule mere rar.

Bo Tao Michaëlis, Politiken

Briter er som regel altid godt selskab. Ingen mestrer som dem den knastørre sarkasme og det elegante, sproglige bid. Mark Billingham er ingen undtagelse. I hans seneste krimi på dansk om kriminalkommissæren Tom Thorne, er man fra første side underholdt på fornemste vis. Krimiklicheerne er holdt effektivt i skak af tredimensionelle persontegninger og skarp dialog, efterforskningsarbejdet er beskrevet med en overbevisende autencitet, og plottet er djævelsk godt skruet sammen. Billingham kan kunsten at lægge lige akkurat så mange lunser ud til læseren, at man føler, man selv er med til at opklare mysteriet. Det er nådesløst, ondt og rigtig effektivt.
Berlingske


Oversat af Allan Hilton Andersen
Omslagsdesign: Sean Garrehy – LBBG

Andre udgivelser af Mark Billingham


 • Tom Thorne-serien
·Dovenkrop
·Den brændende pige
·Livløs
·Begravet
·Dødsbudskab
·Blodsbeslægtet
·Fra de døde
·Så godt som død

 • Uden for serie - Mark Billingham
·I mørket
·Blodets susen

 • Tom Thorne-serien - paperback
·Sov sødt
·Bangebuks