Indkøbskurv (tom)

Åsa Lantz / Kald mig Rosa ParksSpændingsbog
620 sider
Indbundet
Marts 2011

Kr. 299,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (2 MB)
Hent forfatterportræt

30-årige Yi Young har ventet længe på at fortælle sandheden. Og sandheden vil hun servere usminket i bedste sendetid til hele den svenske befolkning. I sin dokumentarserie på Sveriges Television vil hun afsløre alt det, der er overgået hende, efter hun som 15-årig blev sendt fra sin fattige familie i Kina til Sverige med løfte om en god uddannelse. Yi vil fortælle sandheden om, hvorfor hun brutalt har fået sit køn skamferet. Og hvad et verdensberømt modehus samt den svenske regering har med hendes skæbne at gøre. Ingen skal skånes.

Samme aften som det første afsnit i Yi Youngs dokumentarserie skal sendes på tv, får hun en bestialsk advarsel og tvinges til at gå under jorden. Viggo Sjöström, dramatiker og instruktør på Göteborg Stadsteater, bliver modvilligt hendes allierede. Den karismatiske Viggo må forlade sin beskyttede middelklassetilværelse og begive sig ud i den rystende virkelighed.

KALD MIG ROSA PARKS er første del af Åsa Lantz’ Genesis-trilogi. Romanen handler om et menneskes ønske om hævn efter et liv med overgreb. Det er en gribende, spændende og foruroligende historie om menneskesmugling, moderne slavearbejde, internationale selskabers kynisme og myndighedernes fejhed.

Selv om Kald mig Rosa Parks er fuld af dødsfald, drabsforsøg og forsvindinger og byder på et regulært opklaringsarbejde, så er bogen alligevel ikke en spændingsroman i traditionel forstand ... Den er mere kryptisk, mystisk, nærmest drømmende, og smækfuld af længsler.
Weekendavisen

Det er ganske enkelt en fremragende og uhyre spændende historie, Åsa Lantz debuterer med på dansk. Ud over at være neglebidende og svær at lægge fra sig er den gribende og foruroligende ... Blandingen af samfundskritik, moralske spørgsmål og spændende thriller fungerer perfekt, og historien vinder yderligere point ved sine solide personskildringer og sit perfekte sprog.
Litteratursiden.dk

Læs mere på Åsa Lantz' egen hjemmesideOversat af Christina Bojlén
Omslag ved Henrik Koitzsch

Andre udgivelser af Åsa Lantz


 • Kald mig Rosa Parks
Spændingsbog, Indbundet, 2011