Indkøbskurv (tom)

Antti Tuomainen / HealerenSpændingsbog
207 sider
Hæftet
Maj 2012

Kr. 249,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (3.6 MB)
Hent forfatterportræt

Tapani Lehtinens kone har ikke taget sin telefon i et døgn. Men i et Helsinki, der kæmper for overlevelse under klimaforandringernes åg, får en forsvundet kvinde ikke nogen til at løfte et øjenbryn. Lehtinen er urolig og beslutter sig for selv at prøve at finde hende.
 I sin søgen efter kvinden, han elsker, afdækker Lehtinen sin kones liv og fortid stykke for stykke, og han trænger dybt ind i en mørk verden, mens alt omkring ham er i opløsning.

HEALEREN er på en gang en benhård kriminalroman og en poetisk kærlighedshistorie. Det er historien om, hvad den enkelte er i stand til, og hvor langt vi er villige til at gå for hinanden.

HEALEREN er af Det Finske Kriminalakademi kåret som Bedste Finske Krimi i 2011.

Udgivelsen er støttet af Nordisk Ministerråd.

"Healeren" er en historie, der blander dystopisk fremtidsvision med gængse krimielementer. Resultatet er en civilisationspessimistisk historie, der erstatter krimiens forudsætning om et fungerende retssamfund med værdier og normers opløsning under en akut økologisk krise. En stærk udfordring til både fiktive figurer og levende læsere.
Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

Helsinki noir. Antti Tuomainens dystopiske klimathriller Healeren blev sidste år kåret som bedste finske krimi og er nu indstillet til Glasnøglen. Det forstår man godt: Anorakkrimi, klimakatastrofer, politiske mord og lovestory samles med sikker hånd i det nordiske mørke.
Nanna Goul, Weekendavisen

Alt er meget barsk, bistert og bøst i denne finske nat.
Bo Tao Michaëlis, Politiken

Romanen er rigtig spændende, plottet er ret specielt, men godt fundet på, og så er der oven i købet en varm kærlighedshistorie indbygget i al denne fortvivlelse. At kunne skrive sådan en roman og få den til at dreje sig om en periode på tre dage, er intet mindre end imponerende.
Litteratursiden.dk


Oversat af Birgita Bonde Hansen
Omslag: Harvey Macaulay / Imperiet

Andre udgivelser af Antti Tuomainen


 • Mørkt er mit hjerte
Spændingsbog, Hæftet, 2014

 • Mørkt er mit hjerte
Spændingsbog, E-bog, 2014

 • Mørkt er mit hjerte
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2014

 • Healeren
Spændingsbog, Hæftet, 2012

 • Healeren
Spændingsbog, E-bog, 2012