Indkøbskurv (tom)

Lene Kaaberbøl / KadaverdoktorenSpændingsbog
333 sider
Pocket
April 2012

Kr. 69,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (2.9 MB)
Hent forfatterportræt

I en død ung piges næsebor finder man nogle små mider der normalt kun optræder hos hunde og ulve. Hvor kommer de fra? Og kan de have været årsag til pigens død?

Det er spørgsmål som 20-årige Madeleine og hendes far, lægen Albert Karno, meget gerne vil have svar på – helst inden flere lig havner på “Kadaverdoktorens” bord. Men i en mellemstor fransk provinsby i 1890’erne anses Made­leines videnskabelige ambitioner for upassende, og det bliver hverken let eller ufarligt for hende at forfølge midernes spor …

KADAVERDOKTOREN er første roman i en planlagt serie.


Hårrejsende suverænt! ... en helt utrolig vellykket roman, der på en bund af gotisk uhygge beretter om en ung kvindes gryende emancipering i en tid,
hvor videnskabelige fremskridt af mange blev betragtet som djævelens værk, tilsat et væld af overordentlig interessante medicinhistoriske facts – bravo!”

Weekendavisen

Kadaverdoktoren er et fremragende melodrama. Det er også en stilsikker tilbageskruen af tiden med mere end 110 år med sprog og miljøtegning, der virker overbevisende autentisk ... Lene Kaaberbøl suger fra den allerførste side læseren ind i et fascinerende univers.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

Fremragende krimi ... ’Kadaverdoktoren’ er i det hele taget en redningskrans til alle dem, der elsker krimier, men er dødtræt af de dårlige af slagsen. Og så er bogen den første i en planlagt serie. Kan man ønske sig mere?
Dagbladenes Bureau

Det er sanseligt, det er overnaturligt og samtidig med, at det er dødspændende, tegner Kaaberbøl et vidende, indsigtsfuldt og følsomt portræt af sin heltinde
Du får hurtigt lyst til at læse mere om kadaverdoktorens datter, for krimien her både giver et godt tidsbillede og er samtidig neglebidende spændende.

Nordjyske Stiftstidende

Ikke alene indeholder ’Kadaverdoktoren’ nogle af de bedste passager, hun [Lene Kaaberbøl] nogensinde har skrevet, men dertil kommer også, at plottet og tematikken er overlegent håndteret af den rutinerede forfatter.
Berlingske Tidende

Lene Kaaberbøls tidsbillede er stærkt og gennemført, og det er en virkelig fornøjelse at befinde sig i en helt anden tidslomme og verden end den nutidige, som de fleste danske krimier holder sig til.
PolitikenLæs om gotisk litteratur og Lene Kaaberbøls fascination af genren.

Læs interview med forfatteren.


Omslag: Harvey Macaulay/Imperiet

Andre udgivelser af Lene Kaaberbøl


 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, Paperback, 2014

 • Det levende kød
Spændingsbog, Paperback, 2014

 • Det levende kød
Spændingsbog, MP3-lydbog på cd, 2013

 • Det levende kød
Spændingsbog, Indbundet, 2013

 • Det levende kød
Spændingsbog, E-bog, 2013

 • Det levende kød
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2013

 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, Pocket, 2012

 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2010

 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, Indbundet, 2010

 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, MP3-lydbog på cd, 2010

 • Kadaverdoktoren
Spændingsbog, E-bog, 2010