Indkøbskurv (tom)

Michael Mortimer / JomfrustenenSpændingsbog
505 sider
Indbundet
September 2014

Kr. 299,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (6.9 MB)
Hent forfatterportræt

Året er 1769. Carl von Linnés elev Daniel Solander gør et  mærkeligt fund i New Zealand: en sten med besynderlige egenskaber, som udfordrer Linnés syn på naturen og derfor må gemmes væk.
 Mere end to hundrede år efter Solanders død, på dagen for Nobelprisuddelingen, får Ida Nordlund et mystisk skrin af prismodtageren i fysik, Anatolij Lobov. Under prisfesten bliver Lobov myrdet, og snart er Ida ikke bare eftersøgt af politiet, men også forfulgt af et hemmeligt netværk af forskere, som vil gøre alt for at få fat i det gådefulde skrin.
 Spørgsmålene er mange: Hvad er det for en sten, ­Solander fandt? Hvad skjulte Carl von Linné i ferskvandsmuslingerne i det nordlige Finland? Og hvorfor blev Ida forladt af sin mor for mange år siden?

JOMFRUSTENEN er en spændende og eventyrlig thriller om tre generationer af kvinder, som er tæt forbundet med en skræmmende natur­videnskabelig hemmelighed.

Det er en fantastisk historie med små krøller, der gør bogen til noget særligt.
Femina ★ ★ ★ ★ ★

Ideen er, med forfatternes egne ord, at genoplive den store, gamle eventyrroman à la Greven af Monte Cristo, En verdensomsejling under havet eller Robinson Crusoe. Et projekt, som - på nogle punkter - faktisk lykkes.
Weekendavisen

Dan Brown møder Sissel-Jo
Politiken

Jomfrustenen er en af årets absolut bedst komponerede krimier, og man glæder sig allerede til de næste bind, som forlaget lover.
Bogpusheren.dk

Jomfrustenen er et brandspændende eventyr med et velkomponeret plot og troværdige personer. Bogens reliefagtige forside er flot og indbydende.
Kultur-cafeen.com

Oversat af Henriette Rostrup
Omslag: Valentin&Byhr

Andre udgivelser af Michael Mortimer


 • Fossildronningen
Spændingsbog, Indbundet, 2015

 • Fossildronningen
Spændingsbog, E-bog, 2015

 • Fossildronningen
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2015

 • Jomfrustenen
Spændingsbog, Indbundet, 2014

 • Jomfrustenen
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2014

 • Jomfrustenen
Spændingsbog, E-bog, 2014