Indkøbskurv (tom)

Olivier Truc / Fyrre dage uden skyggeSpændingsbog
445 sider
Paperback
Marts 2015

Kr. 99,95

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (3.1 MB)
Hent forfatterportræt

Kautokeino, det indre Sameland, 10. januar. Polarnat. Iskoldt. I morgen vil solen vise sig igen efter fyrre dages mørke. I morgen mellem 11.14 og 11.41 bliver solen genfødt, og Klemet Nango vil igen blive et menneske med en skygge.
 I morgen vil det lokale museum udstille en gammel Same-­tromme, foræret til museet af en samler og ­tidligere del­tager i etnologen Paul-Émile Victors opdagelsesrejse til Sameland.

Men om natten bliver trommen stjålet. Og kort tid efter finder man en rensdyravler myrdet og med begge ørerne skåret af. Samelands enorme vildmark omsluttes af vrede og frygt.
 Den garvede Klemet Nango og den unge Nina Hansen, betjente ved renpolitiet, efterforsker de to sager, men bliver mødt af modstand fra både Samelands barske natur og af folk fra egnen, der ikke ønsker sagerne opklaret. Moderne levevis støder sammen med traditionerne hos et folk, der kæmper for sin kulturelle overlevelse.

FYRRE DAGE UDEN SKYGGE er en arktisk krimi – dramatisk og original.

Kåret som Bedste Franske Krimi 2013.

Bogen her giver et både spændende og aktuelt indblik i et truet urfolks livsbetingelser.[...] Det er skandinavisk og grundigt researchet realisme, som giver kød og blod til selve plottes skelet.
Nordjyske Stiftstidende

Franske Olivier Truc har opholdt sig længe i Sverige som korrespondent. Hans krimi om Lapland og sammenstødet mellem nordmænd og samer, foranlediget af en rituel trommes forsvinden og koblet til den nådesløse kamp om naturens ressourcer, giver et fint eksempel på den lydhørhed over det anderledes, som i heldigste fald er distancens mulighed.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

Forfatteren formår at give et eksotisk billede af et gammelt samfund ramt af den moderne udvikling – og en tromme, der på dramatisk vis forener fortid med nutid.
Børsen

Oversat af Ole Steen Hansen
Omslag: Henrik Koitzsch

Andre udgivelser af Olivier Truc


 • Skyggerne vender tilbage
Spændingsbog, Indbundet, 2015

 • Skyggerne vender tilbage
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2015

 • Skyggerne vender tilbage
Spændingsbog, E-bog, 2015

 • Fyrre dage uden skygge
Spændingsbog, Paperback, 2015

 • Fyrre dage uden skygge
Spændingsbog, Indbundet, 2014

 • Fyrre dage uden skygge
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2014

 • Fyrre dage uden skygge
Spændingsbog, E-bog, 2014