Indkøbskurv (tom)

Jeanette Winterson / Tidens kløftSpændingsbog
307 sider
Indbundet
Juni 2016

Kr. 299,95

Læs tekstuddrag!

En del af:
Shakespeare i et nyt årtusind

Til pressen:
Hent forside (2.5 MB)
Hent forfatterportræt

London. England. I finanskrisens kølvand. Den ukuelige og magtfulde investeringsrådgiver Leo er overbevist om, at hans gravide kone, MiMi, bedrager ham med hans barndomsven, Xeno, og at det ufødte barn ikke er hans. Da pigen Perdita kommer til verden, får Leo i blindt raseri og sygelig jalousi sin nyfødte datter sendt væk over Atlanten. Her bliver hun fundet af barpianisten Shep og vokser op hos ham i de amerikanske sydstater.

New Bohemia. Amerika. Sytten år senere. Perdita er ved at forelske sig i en ung mand, men der er meget, de ikke ved om hinanden og sig selv. Sammen sætter de sig for at løse mysteriet om Perditas oprindelse og læge gamle sår. Men kan det, man én gang har tabt, vindes tilbage, og kan tilgivelse bygge bro over tidens kløft?

TIDENS KLØFT, Jeanette Wintersons version af William Shakespeares Vintereventyret, er en fortælling om jalousiens altopslugende magt og den dybe længsel efter at råde bod på fortidens fejltrin.

Det ambitiøse projekt med moderne genskrivninger af Shakespeare-dramaer kunne næsten ikke indledes bedre. Jeanette Winterson løser opgaven til UG (...) Winterson har skrevet en bemærkelsesværdig ny version af den gamle historie, som Shakespeare altså selv i sin tid digtede videre på.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★ ★

Vintereventyret, Shakespeares sene skuespil om tid og tilgivelse, fornyes og aktualiseres mesterligt af britiske Jeanette Winterson. Finalen er ligefrem genial (...) Winterston smadrer simpelthen igennem sin egen prosa og tvinger læseren med ind på papiret. Psykologisk indsigtsfuldt. Brutalt. Men samtidig genialt. Lidt ligesom Shakespeare.
Weekendavisen

Der er smæk på: Drama, svigt, håb, åh, så meget kompliceret kærlighed og pyh, lidt humor. Der er i det hele taget, som i de fleste af geniets fortællinger, alt, hvad der er at finde i livet – og så er den lige skruet op til maks! Hvis Shakespeare normalt og umiddelbart ikke er dig, så er denne bog (og hele Modtryks serie af opdaterede Shakespeare-værker) ideel, fordi du får historien uden alle versefødderne. Det stråler ud af siderne, hvor meget forfatteren har hygget sig.
Magasinet Liv ★ ★ ★ ★ ★ ★

En roman, der både kan fange læseren, som ikke kender til det oprindelige stykke og dermed oplever historien med friske øjne, og samtidigt værdsættes af Shakespeare-fanen (...) Værket fremstår på én gang ubesværet og grundigt gennemtænkt, og det får de varmeste anbefalinger fra undertegnede, uanset om man er ekspert i Shakespeare eller ej, da det i begge tilfælde vil være en fornøjelse at læse Wintersons roman.
Littuna.nu

Jeanette Winterson skriver forrygende, samtidig med at handlingen, som næsten er som en spændingsroman, skrider frem bliver læseren igen og igen overrasket over morsomme dialoger og indslag.
Litteratursiden

Romanen lader sig læse for sig selv. For sådan er det jo gerne med god litteratur: Universelle temaer draperet i tidens læder.
Berlingske ★ ★ ★ ★ ★

Som en læser, der kender historien i forvejen, bliver man overrasket over, hvor legende let Winterson har formået at overføre Shakespeares fortælling til en moderne setting. (…) Tidens kløft kræver dog på ingen måde, at man skal kende Shakespeares historie i forvejen, det er en skøn lille roman, som fortæller en rørende og smuk historie.
Bøgernes Univers

Winterson moderniserer veloplagt Shakespeares vintereventyr om skinsyge, sindssyge og kærlighed.
... 'Ajourføringen' af det gamle plot fungerer på skæv og forunderlig vis også som en samtidsdiagnose.

Litteraturmagasinet StandArt

Oversat af Marianne Børch
Omslag: Matthew Broughton

TIDENS KLØFT er en del af serien Shakespeare i et nyt årtusind.
Læs denne folder om serien.

Andre udgivelser af Jeanette Winterson


 • Shakespeare i et nyt årtusind
Roman
·Tidens kløft

 • Tidens kløft
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2016

 • Tidens kløft
Spændingsbog, E-bog, 2016