Indkøbskurv (tom)

Kristina Sandberg / Et barn at fødeRoman
479 sider
E-bog
Maj 2017


Gedden på det rene køkkenbord. Hvad skal Maj stille op med den?
 For første gang skal Maj have sin nye familie til middag. Men hvordan havnede hun her, med en mand hun knap kender? En sparken i maven giver svaret. Barnet. Det der aldrig måtte ske.
 Langsomt vokser en beslutning frem: Hun vil være en kvinde, som ingen kan klandre. En god kone, mor, værtinde. Men hvor meget Maj end prøver at få styr på tilværelsen, så er alt det andet der. Usikkerheden, det betændte moderskab, alkoholismen og et ægteskab, som ikke var meningen. Og en forbudt længsel efter at indtage sin plads og risikere at fylde for meget.

ET BARN AT FØDE følger den 20-årige Maj i hendes første år som gift i slutningen af 1930’erne. En stærk skildring af kvinders livsvilkår og en fortælling om tidsåndens og tilfældighedernes lunefulde måde at styre vores liv på.

Svenske Kristina Sandberg løfter husmorlivet ind i litteraturen med sit smukt strømmende sprog om en ung kvinde i slutningen af 1930' erne.
Politiken ★ ★ ★ ★ ★

'Et barn at føde' [giver] tankerne vinger, samtidig med at sproget fornemt dykker ned i sindets dybder.
JyskFynskeMedier ★ ★ ★ ★

'Et barn at føde' er den rene poesi og en nydelse at læse... Det er en smuk og meget rørende historie om en ung kvinde, som kæmper med ulykkelig forelskelse, graviditet, ægteskab, svigerfamilie og den første usikre tid som mor uden hjælp og gode råd. Det er helt eminent beskrevet.
Bogblogger.dk

Romanens sprog er holdt i en forrygende og nostalgisk samtids-form. Jeg er vild med både busteholder, at nøde noget til noget osv. Det passer som fod i hose til fortællingen… jeg i den grad ser frem til næste i serien, for det her er både nostalgi og socialrealisme og solide figurer.
Bognørden.dk ★ ★ ★ ★

Historien om Majs liv som ung kvinde og pludselig mor er ualmindeligt godt fortalt, og samtidig står tidsbilledet 1938-1939 skarpt...
Det har været en stor fornøjelse at få indblik i Majs liv og tanker... Hvis jeg skulle give den stjerner, hjerter eller point, ville den på min egen skydeskive, jeg kun bruger til krimier og spændingsbøger, få tæt på de maksimale 10, som er et rent pletskud. Ellers bliver det 5 ud af 5 mulige hjerter.

Drustrups Bogblog

Gribende roman og første del af trilogien om den hjemmegående husmor Maj og hendes liv og hverdag mellem år 1938 og 1940.
Lektørudtalelse

En gribende roman, der med stor sproglig præcision indfanger tiden i slutningen af 1930-erne...
Kristina Sandbergs sprog er helt unikt, meget præcist og samtidig næsten impressionistisk [...] Jeg glæder mig meget til at læse de næste to bind.

Litteratursiden.dk

... meget fin, poetisk og velskrevet...
Livetidukkehuset.dk ★ ★ ★ ★ ★

Alle unge kvinder burde læse denne smukke bog.
fedlyrikogsmalprosa.dk ★ ★ ★ ★ ★

Omslag: © Lotta Kuhlhorn
Oversat af Anne Marie Bjerg

Om e-bøger fra Modtryk:

Modtryks e-bøger forhandles via en række online-boghandlere, bl.a. Saxo.com, Riidr.com, iBooks, Bog & Idé, Bøger & Papir, BOGhandleren og Arnold Busck. Bøgerne er oprettet i epub-format, der er en åben og fri e-bogstandard, der kan læses af de fleste e-bogslæsere, dog ikke Kindle. Kindle-brugere kan konvertere e-bøgerne til mobi-format.
Bøgerne leveres med digitalt vandmærke.

Andre udgivelser af Kristina Sandberg


 • At sørge for sine
Roman, Indbundet, 2017

 • At sørge for sine
Roman, E-bog, 2017

 • At sørge for sine
Roman, Lydbøger-download, 2017

 • Et barn at føde
Roman, Indbundet, 2017

 • Et barn at føde
Roman, Lydbøger-download, 2017

 • Et barn at føde
Roman, E-bog, 2017