Indkøbskurv (tom)

Keigo Higashino / Den ophøjede morderSpændingsbog
319 sider
E-bog
Juni 2017


Da en mand findes død af forgiftning i sit hjem, ligger det ligefor at mistænke hans kone, Ayane, som har indtil flere motiver. Problemet er bare, at Ayane på drabstidspunktet var hundredvis af kilometer borte og har et vandtæt alibi.
 Drabsefterforsker Kusanagi bliver så betaget af Ayane, at hans unge kollega Utsumi frygter, han har mistet sin professionelle dømmekraft.Så Utsumi gør, som Kusanagi har gjort i årevis, når han har været kørt fast: Hun kontakter professor Yukawa – for kun et geni kan finde rundt i den labyrint, som politiet er havnet i. Men selv Yukawa får svært ved at få virkeligheden til at passe med teorien.

DEN OPHØJEDE MORDER foregår i det moderne Japan, stadig præget af ældgamle æresbegreber og en særlig høflighed. Keigo Higashino skriver overraskende og bedragerisk spænding, og han fik sit gennembrud med bestselleren DEN HENGIVNE HR. X.

Nervepirrende og hjernevridende... Han giver appetit på mere, den gode Higashino.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

En elegant og logisk udredning af den fuldkomne forbrydelse.
Politiken ★ ★ ★ ★ ★

Et brag af en mordgåde, der kun kan løses med logikkens og videnskabens hjælp...
Drivkraften er den konstante vildledning af læseren. Jeg lader mig narre, gang på gang, for Higashino har forfinet kunsten at smugle beviser og fakta ind, kamufleret som halvligegyldige hverdagsbegivenheder.
Det er på en gang meget klogt og meget underholdende, og derfor ikke nogen overraskelse, at Keigo Higashino er en af Japans mest populære forfattere.

Weekendavisen

Man får lyst til at rette på en imaginær kimono, bukke let og træde et skridt til siden, efter at man har fordybet sig i japanske Keigo Higashinos smukt oversatte, sprogligt afdæmpede og indholdsmæssigt udtryksfulde univers i »Den ophøjede morder«. Higashino skriver krimier som ingen andre (på vores breddegrader i hvert fald), og selv om det hele virker så retlinet, så roligt, så rent og æstetisk, så er det også labyrintisk, legende og sært larmende...
Man skal læse Higashino for hans æstetiske, strengt komponerede og høfligt krævende tilgang til krimigenren. Han løfter den.

Berlingske ★ ★ ★ ★ ★

Keigo Higashinos anden krimi på dansk er perfekt underholdning til hjernen og regnvejret...
Oversætterne Mette Holm og Jonas Steno Olsen skal roses for et sprog, der er lige så præcist, som handlingen er logisk. Og morsom. Og tankevækkende. Og meget japansk på den psykologisk høflige måde.

Horsens Folkeblad ★ ★ ★ ★ ★

Bogen er en intens, intelligent, fascinerende og spændende rejse ind i en gådefuld stemning.
Krimifan.dk ★ ★ ★ ★ ★

Den fuldkomne forbrydelse
...Det er befriende med krimier, der ligger så langt væk fra skandinavisk noir, men i stedet er bygget op om japanske dyder som høflighed og gamle æresbegreber.

Bogpusheren.dk ★ ★ ★ ★ ★

... en både velskrevet og ganske fascinerende kriminalroman, der som sin forgænger samtidig også leverer en meget direkte, kritisk kommentar til sin japanske samtid.
Kulturkapellet.dk

... blændende japansk krimiforfatter.
God-bog.dk


Oversat af Jonas Steno Olsen og Mette Holm
Omslag: Duncan Spilling, LBBG
Omslagsfoto: Arcangel

Om e-bøger fra Modtryk:

Modtryks e-bøger forhandles via en række online-boghandlere, bl.a. Saxo.com, Riidr.com, iBooks, Bog & Idé, Bøger & Papir, BOGhandleren og Arnold Busck. Bøgerne er oprettet i epub-format, der er en åben og fri e-bogstandard, der kan læses af de fleste e-bogslæsere, dog ikke Kindle. Kindle-brugere kan konvertere e-bøgerne til mobi-format.
Bøgerne leveres med digitalt vandmærke.

Andre udgivelser af Keigo Higashino


 • Den ophøjede morder
Spændingsbog, Indbundet, 2017

 • Den ophøjede morder
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2017

 • Den ophøjede morder
Spændingsbog, E-bog, 2017

 • Den hengivne hr. X
Spændingsbog, Paperback, 2017

 • Den hengivne hr. X
Spændingsbog, Indbundet, 2016

 • Den hengivne hr. X
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2016

 • Den hengivne hr. X
Spændingsbog, E-bog, 2016