Indkøbskurv (tom)

Jo Hermann / Hos HadesRoman
103 sider
Hæftet
April 2006

Kr. 169,00

Læs tekstuddrag!

Til pressen:
Hent forside (5.3 MB)
Hent forfatterportræt

En lille fortælling om livets store spørgsmål: Hvad er døden - og hvad er livet?

Anders sidder i biografen og ser Odysseen, da han får en blodprop i hjertet. Hans krop sendes på skadestuen, til ligsyn og i kapel - hans sjæl følger med Odysseus ned i Hades.
HOS HADES er historien om kroppens rejse fra døden til graven, og det er historien om sjælens møde med de mytiske skikkelser Sisyfos, Tantalos, Orfeus & Eurydike. Anders er ikke stærk i mytologi, og i hans møde med døden er han først naiv,
så desperat og fortvivlet, før han forstår, at han skal finde ud af at have et liv - som død.

En enestående genfortælling af de græske myter og en usædvanlig beskrivelse af det, vi aldrig taler om:
hvad er kroppen, når den ikke er levende?

Hermanns lille fabel handler selvfølgelig om at værdsætte livet, før det er for sent, men den tager også tilløb til nogle ret heftige overvejelser over tidsånden ... det er en klog kvindes klare tale.
Jonas Hindsholm Bentzen, Flensborg Avis

HOS HADES er en moderne dobbelt fabel om døden og det, der følger efter. Den er hurtigt læst, men så prægnant og anderledes, at man ikke bliver hurtigt færdig med den. Eller også gøre man det måske i ubehag, for den er påtrængende og direkte.
Henrik Schovsbo, Fyens Stiftstidende

HOS HADES er en fascinerende bog, der tager hul på et tabubelagt emne: nemlig døden. Sproget er meget billedrigt og medrivende, og det er længe siden, jeg har læst en bog, der så indgående og præcist beskriver, hvordan de efterladte har det efter at have mistet en de har holdt af. Det er en spændende og tankevækkende bog, og personernes tanker og indbyrdes forhold er hele vejen meget gennemført og præcist beskrevet, så jeg vil på det varmeste anbefale, at I andre også læser HOS HADES.
Bogrummet

Omslag og tegninger: Per Ravn

Andre udgivelser af Jo Hermann


 • Hos Hades
Roman, Hæftet, 2006

 • Idyl!
Noveller, Hæftet, 1999

 • Modtryks minigrammatik
Dansk, Hæftet, 1997