Indkøbskurv (tom)

Raklo-trilogien

Trilogien følger hovedpersonen Raklos udvikling fra dreng til ung mand i et Europa under og umiddelbart efter 2. Verdenskrig.
Rejsen startede i det borgerkrigshærgede Jugoslavien, hvor Raklo - drengen fra JORDENS SKØD - og hans sigøjnervenner drager rundt med et cirkus, indtil de bliver først italienernes og siden tyskernes fanger og ender i kz-lejren ASKESLOTTET. - 3. bind foregår i Kølns ruiner i den første efterkrigstid, hvor Raklo sammen med sine venner flytter ind i en strandet flodbåd, HIMMELPORTEN.

Trilogien fik Danmarks Skolebibliotekarforenings pris i 2002, ligesom den var nomineret som det danske bidrag til den Nordiske Børnebogspris. Trilogien har fået utallige anmelderroser, fx:

Smukt, voldsomt, sanseligt, vedkommende, nærværende. Sådan oplever læseren begivenhederne,sprogligt eminent, følelsesmæssigt rystende, som et højdepunkt, en milepæl i dansk ungdomslitteratur.
Erik Boas Pedersen, IBC lektørudtalelse

Raklo-trilogien indeholder følgende udgivelser:

 

Anders Johansen - Jordens skød


Den 14-årige Raklo, 'drengen fra Jordens skød', drager i 1941 med en flok sigøjnere og cirkusartister gennem det besatte og borgerkrigshærgede Jugoslavien. Undervejs bruger han sine hungrige øjne og kulstiften og spørger med Gauguin: hvem er jeg, hvo...

220 sider
April 1999
Pris 249.95 kr
Læs smagsprøve!

 

Anders Johansen - Askeslottet


I første bind følger vi Raklo og hans sigøjnervenner på flugt med cirkus Gloriosa gennem det besatte og borgerkrigshærgede Jugoslavien i 1941. Da første bind slutter har ustasjerne myrdet løs blandt cirkus' kvinder og børn, mens Raklo og alle mændene...

250 sider
Februar 2000
Pris 0.00 kr

 

Anders Johansen - Himmelporten


...

245 sider
September 2001
Pris 198.00 kr