Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl (født 1960) har haft skrivekløe, siden hun var ganske ung. Hun fik udgivet sine første to bøger som 15-årig, og siden er det blevet til mere end 40 bøger. Især serierne om Skammeren og Vildheks har begejstret unge læsere verden over. Begge serier er omsat til både film og teater.

Med krimiserien om Nina Borg, som hun skriver sammen med Agnete Friis, har Lene Kaaberbøl også fået et stort voksenpublikum. Alene skriver hun historiske krimier om kadaverdoktorens datter, Madeleine.

Lene Kaaberbøls bøger bærer præg af hendes store kærlighed til at fortælle historier – og til de hunde, heste og andre dyr, som hun altid gerne omgiver sig med.

”Bøger er magiske. De kan føre en frem eller tilbage i tiden, over i helt andre verdener, og mest magisk af alt - ind i hovedet og hjertet på mennesker man ellers aldrig havde mødt. Men magien begynder først, når bøgerne bliver læst. Så her er min snedige plan for verdensherredømmet. Jeg vil have, at ALLE skal læse mine bøger. Eller i hvert fald nogen bøger. En eller anden bog. Nej, helst mange. For jeg tror faktisk, vi bliver rigere af at læse. Og mere nysgerrige. God læselyst!”

Udlandsrettigheder varetages af agenturet Copenhagen Literary Agency.

Udgivelser af Lene Kaaberbøl