Nina Wähä

Nina Wähä, født 1979, bor i Stockholm med sin familie. Hun har viet sit liv til historiefortælling på forskellig vis og udtrykker sig som både skuespiller, forsanger i indiebandet Lacrosse og som romanforfatter. TESTAMENTE er Wähäs tredje roman og den første, som foreligger på dansk.

TESTAMENTE er nomineret til den prestigefulde svenske litteraturpris, Augustprisen, i kategorien Bedste svenske roman 2019. Juryens motivering lyder:

Med alle greb fra den mundtlige fortælletradition tager Nina Wähä læseren med til den finske Tornedalen og familien Toimi. TESTAMENTE fortælles af et kor af stemmer. Det er en historie om dyster familiearv, sorg og kærlighed, hvor hver enkelt person er en verden for sig.

Læs mere om Augustprisen og de nominerede her.

Maren Uthaug om TESTAMENTE: ”Jeg er fuldstændig solgt.”
”Jeg er vild med det nordiske tungsind – især det finske (det må være mit sameblod, der har et kæmpe behov for mørke og dysterhed i vintermånederne). TESTAMENTE handler om en finsk familie med alt for mange børn. Historien er rå, nordisk og finsk i tonen og fuld af beske betragtninger. Jeg elsker den.”

 

Udgivelser af Nina Wähä

Andre titler af Nina Wähä