For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Modtryks krimiklassikere

I anledning af, at Modtryk i år fejrer 50-års jubilæum, har vi udvalgt ti kriminalromaner, der hver især har været definerende for genren. Ti bøger, der har sat sit eftertrykkelige mærke på deres samtid og på Modtryk som forlag.

Sjöwall & Wahlöö

Roseanna

Sjöwall & Wahlöö

Roseanna

Maj Sjöwall og Per Wahlöö var pionerer i krimigenren. Forfatterparrets betydning for skandinavisk litteratur i almindelighed og for kriminalromanen i særdeleshed er uomtvistelig. Den banebrydende tibindsserie Roman om en forbrydelse blev startskuddet til en verdensomspændende succes og en ny måde at skrive kriminallitteratur på. Med sin særegne blanding af spænding, samfundskritik, humor og psykologisk drama er serien om Martin Beck og hans kolleger den standard, alle senere skandinaviske kriminalromaner er målt op imod. Serien indledtes i 1965 med ROSEANNA og afsluttedes i 1975 med TERRORISTERNE.

Jan Guillou

Coq Rouge

Jan Guillou

Coq Rouge

Jan Guillou er forfatter, journalist og debattør. Allerede som 22-årig jurastuderende opdagede Guillou, at ordet er et effektivt våben til at ændre verden, da han skrev en artikel om kostskolen Solbacka, der førte til skolens lukning. Guillou var et bombenedslag i skandinavisk litteratur, da han påbegyndte sin serie om det farligste våben, Sverige nogen sinde har haft: Carl Gustaf Gilbert Hamilton, bedre kendt som Coq Rouge, en hæsblæsende agenthistorie og en fortælling om en verden i konstant forandring. Senere har Guillou glædet sin store læserskare med de to populære historiske serier Korstogsserien og Det Store Århundrede.

Arne Dahl

Misterioso

Arne Dahl

Misterioso

Arne Dahl er pseudonym for litteraturkritikeren og akademikeren Jan Arnald, der i slutningen af 1990’erne satte sig for at skrive et portræt af Sverige omkring årtusindskiftet i en serie af kriminalromaner. MISTERIOSO er den første i den banebrydende serie om Rigskriminalpolitiets specialenhed for voldskriminalitet med internationale aspekter, bedre kendt som A-gruppen. Med serien var Arne Dahl med til at revitalisere den skandinaviske politikrimi ved at fokusere på og forny både sprog og person- og plottegning. Siden afslutningen af serien om A-gruppen har Arne Dahl skrevet endnu to stort anlagte serier.

Jo Nesbø

Rødhals

Jo Nesbø

Rødhals

Jo Nesbø er med sine kriminalromaner om Oslo Politis enfant terrible, Harry Hole, blevet en verdensomspændende succes, der af kritikere roses for at have udvidet den moderne kriminalromans rammer. Nesbø tog orlov fra sine to jobs som henholdsvis finansanalytiker og popmusiker for at skrive en roman. Orloven blev til den første bog om Harry Hole, som foregår i Australien. I RØDHALS finder Hole hjem til Oslo og udvikler sig til den karakter, der brød lydmuren og gjorde Jo Nesbø til en af verdens mest læste og respekterede krimiforfattere. Ved siden af serien om Harry Hole har Nesbø skrevet børnebøger og eksperimenteret med krimigenren i flere enkeltstående romaner og novellesamlinger.

Åsa Larsson

Solstorm

Åsa Larsson

Solstorm

Åsa Larsson er vokset op nord for polarcirklen i Sveriges nordligste by, Kiruna. Det er Kiruna og den mægtige natur i området, der er baggrund for Larssons serie om juristen Rebecka Martinsson, der vender tilbage til sin hjemby fra Stockholm. Åsa Larsson er en unik stemme i skandinavisk kriminallitteratur; altid lydhør over for både natur og mennesker og den historiske sammenhæng, hendes fortællinger skriver sig ind i. SOLSTORM, første bog i serien, modtog Det Svenske Kriminalakademis debutantpris, og siden er tre af bøgerne i serien kåret som Bedste Svenske Krimi, senest seriens afsluttende bind, FÆDRENES SYNDER.

Stieg Larsson

Mænd der hader kvinder

Stieg Larsson

Mænd der hader kvinder

Stieg Larsson satte med sin Millennium-trilogi nye standarder for kriminalromanen. Larsson arbejdede i tyve år for nyhedsbureauet TT, før han i 1995 grundlagde organisationen Expo og blev chefredaktør for tidsskriftet af samme navn. Han forskede i højreekstremisme og nynazisme og var en af verdens førende eksperter i antidemokratiske bevægelser. Med trilogien om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, der indledtes med MÆND DER HADER KVINDER, satte Stieg Larsson sit eftertrykkelige aftryk på skandinavisk samtidslitteratur og kriminalromanen som genre. Bøgerne blev en hidtil uset verdensomspændende succes. Stieg Larsson døde, kort før første bog i trilogien udkom.

Håkan Nesser

Menneske uden hund

Håkan Nesser

Menneske uden hund

Håkan Nesser er født og opvokset i Kumla, der spiller en rolle i flere af hans bøger. Han brød igennem med sin filosofiske tibindsserie om Van Veeteren og de andre politifolk i den fiktive midteuropæiske by Maardam. Efter serien om Van Veeteren skrev Nesser Barbarotti-serien om Gunnar Barbarotti, der kredser om eksistens, skyld og soning. Sideløbende med de to serier har Nesser skrevet en række fritstående romaner og novellesamlinger. Han er den første forfatter, der tre gange har modtaget Det Svenske Kriminalakademis pris for Bedste Svenske Krimi, og han er den første nogensinde, der har fået Det Danske Kriminalakademis Palle Rosenkrantz-pris for Bedste Krimi på Dansk to gange. Derudover har han fået Glasnøglen for Bedste Nordiske Krimi og flere andre priser.

Leif GW Persson

Den døende detektiv

Leif GW Persson

Den døende detektiv

Leif GW Persson er kriminolog og professor i politiefterforskning og har i mange år været ansat ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. I henved fire årtier har Persson gennem sine spændingsromaner skildret den politiske og sociale udvikling i samfundet fra top til bund. Modtryk udgav Persson første gang i 1984 – her udkom SAMFUNDETS STØTTER, hvor vi møder den ene af Perssons legendariske hovedpersoner, Lars Martin Johansson. Den anden hovedperson, der er gennemgående i flere af Perssons værker, er Evert Bäckström. DEN DØENDE DETEKTIV er kåret som Bedste Svenske Krimi, Bedste Krimi på Finsk, Bedste Krimi på Dansk og fik slutteligt Glasnøglen af Det Skandinaviske Kriminalakademi som Bedste Nordiske Krimi og slutteligt en CWA International Dagger Award.

Philip Kerr

Metropolis

Philip Kerr

Metropolis

Philip Kerr var en af Storbritanniens mest anerkendte spændingsforfattere, der skrev en lang række spændingsbøger i stort set alle genrer fra science fiction til politiske thrillers og hårdkogte, historiske politiromaner. Han er bedst kendt for sin Berlin Noir-serie om Bernie Gunther, der betragtes som et hovedværk i kriminallitteraturen. Her lader Kerr fiktionen give nye perspektiver på historien, og kombinationen af omhyggelig research, litterær slagfærdighed og velturnerede plots skaber en fornemmelse af, hvordan det var at navigere i det politiske minefelt før, under og efter Anden Verdenskrig. I den posthume METROPOLIS går Kerr tilbage til før seriens begyndelse – og sætter et eftertrykkeligt punktum for et imponerende livsværk.

Tove Alsterdal

Stormfald

Tove Alsterdal

Stormfald

Tove Alsterdal arbejdede som journalist og dramatiker i mere end tyve år, før hun debuterede som romanforfatter med KVINDERNE PÅ STRANDEN, der blev et internationalt gennembrud. Fra den første bog var forfatterskabets kerne mennesker, der uafvidende bliver deltagere i en politisk og historisk krise. Alsterdals familie har rødder i Tornedalen og Värmland, og om sommeren bor hun i Ådalen. Ådalen blev inspiration til og skueplads for STORMFALD, der er første bog i en serie, der foregår i krydsfeltet mellem forladt industri, storslået natur og lilleby. Alsterdal har to gange vundet prisen for Bedste Svenske Krimi, senest for STORMFALD, der også har modtaget Glasnøglen for Bedste Nordiske Krimi.

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr