Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  Februar 2020 ISBN: 9788770072984

  383 sider
  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  Februar 2020 ISBN: 9788770073585

  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  Februar 2020 ISBN: 9788770073066

  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors
  Indlæst af: Maria Stokholm
  Spilletid: 10:45

Lara Prescott

Alt hvad vi var

Roman

EN DRAMATISK FORTÆLLING OM, HVORDAN
KÆRLIGHED OG KUNST KAN FORANDRE VERDEN.

1949 – Sovjetunionen.
Manuskriptet til kærlighedsromanen Doktor Zjivago af den berømte forfatter Boris Pasternak bliver af myndighederne stemplet som systemkritisk og bandlyses, inden bogen når at blive udgivet. Forfatterens nære ven, elskerinde og muse, Olga Ivinskaja, sendes i arbejdslejr. Manuskriptet smugles ud af landet, og romanen bliver en international sensation.

1956 – Washington D.C.
CIA planlægger at bruge Pasternaks roman som våben i Den Kolde Krig. Agenterne, der skal i spil, er imidlertid ikke som spioner er flest. To maskinskriversker – den charmerende, erfarne Sally og den lovende nybegynder Irina – får deres livs udfordring: De skal smugle romanen tilbage ind i Sovjetunionen, koste hvad det vil.

I EN VERDEN DOMINERET AF MÆND ER
KVINDER DE PERFEKTE SPIONER.

 

Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  Februar 2020 ISBN: 9788770072984

  383 sider
  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  Februar 2020 ISBN: 9788770073585

  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  Februar 2020 ISBN: 9788770073066

  Oversat af Iben Mondrup
  Omslag: Eric Thunfors
  Indlæst af: Maria Stokholm
  Spilletid: 10:45

Anmeldelser

 • "Det er nærmest umuligt at lægge den fascinerende roman fra sig, og det er fuldstændig nyt at se den kolde krigs skæbner foldet ud på den måde, endda med de ellers ofte skjulte kvinder i hovedrollerne. Jeg er kort sagt vild med denne roman!"

  Femina
 • "Prescot fortæller historien med et tydeligt fokus på kvinderne. Pasternaks elskerinde, hans kone, de kvindelige fangevogtere i fængslerne i Rusland og så videre er centrale. På den anden side af Jerntæppet er det de kvindelige amerikanske spioner, de russiske indvandrerkvinder, de lesbiske elskende, som hun sætter i centrum … Vi flakser med andre ord mellem øst og vest og hører - og ser - derfor tingene fra to sider: Når de kvindelige spioner, som dækker sig under at være sekretærer i CIA, er på kontoret, føler man sig hensat til TVserien om Mad Men. Der er stramme kjoler, lækre biler, cigaretrøg og three-Martini lunches i læssevis. Når der krydsklippes til de grå, sovjetiske rædsler i et fængsel, gyser man bare ved tanken om en gravid kvinde, der kun overlever, fordi de andre fanger deler deres rationer … det russiske eventyr om litteraturen som våben, fortalt på amerikansk, er god underholdning."

  Weekendavisen
 • "’Alt hvad vi var’ er en fængende og velresearchet thriller, der tegner et skarpt billede af tidens politiske, sociale og seksuelle spændinger og ikke mindst af en kort periode, hvor man troede på »at bøger kunne bruges som våben - at litteratur kunne ændre historien«, som maskinskriverskerne udtrykker det i Iben Mondrups sikre oversættelse."

  Information
 • "Det er en gribende roman, næsten en thriller, fuld af glamour, "Mad Men"-agtige tilstande og kvinder, der bruger både list, skønhed og knivskarpe sind for at få deres missioner til at lykkes. Men det er også en gribende roman om forbudt kærlighed, om længsler og om, at samfund, der synes åbne, kan være lige så undertrykkende som de lukkede."

  Familie Journal
 • "Prescott har fokus på de to kvinder, den selvstændige, charmerende femme fatale Sally, og Irina, andengenerationsrusseren … vi [får] en masse lokalkolorit fra både den amerikanske magts centrum og det sovjetrussiske kunstnermiljø mellem partistøtter og dissidenter, alt ledsaget af stemmer fra skrivestuens kvinder."

  Jyllands-Posten
 • "En helt igennem gribende og fortryllende roman, som man skal unde sig selv at læse. En læseoplevelse ud over det sædvanlige – bogen er umulig at lægge fra sig. Det er et brag af en debutroman, og vi kan kun håbe på at se meget mere fra forfatteren."

  Bibliotekernes lektørudtalelse
 • "ALT HVAD VI VAR er en velstøbt og stærk fortælling med afsæt i historiske begivenheder. De faktuelle begivenheder bliver bagtæppet for skæbnefortællinger med stærke kvinder i centrum. Det er kvindernes bog. De er heltene, uanset om vi er i Vesten eller i Østblokken, og Prescott hylder dem stilsikkert og bevægende."

  Bogblogger.dk
 • "‘Alt hvad vi var’ er en velkomponeret bog om tre kvinders liv, og hvordan de alle bliver påvirket af forfatteren Pasternaks bog ’Doktor Zjivago’ … Historien er spændende – fyldt med intriger, spioner og spionage. Vi har at gøre med interessante hovedpersoner, der alle gennemgår store personlige udviklinger i løbet af bogen."

  Bogrummet.dk
 • "Lara Prescott giver med sin roman Alt hvad vi var et velskrevet og medrivende bud på, hvad klassikeren Doktor Zjivago har betydet for den kolde krig."

  Litfix.dk
 • "Alle tråde i bogen er sammenflettede til perfektion, og støtter op om den intense historie …"

  Romeoreviews.com
 • "Jeg er utroligt rørt over denne bog … Bogen er enormt godt skrevet, og jeg glæder mig til at læse mere af hende i fremtiden."

  @bogens_liv
 • "Det er flot arbejde, og selv om romanen hverken er en spionthriller eller en kærlighedsroman, så har den"

  Bogsyn.dk
 • "En smuk og romantisk fryd af en roman."

  New York Times
 • "En fortælling der har det hele: turbulente historiske begivenheder, romantisk kærlighed og spionage."

  The Sunday Mirror
 • "Denne dramatiske koldkrigsthriller spinder et forførende spiondrama over virkelighedens hemmelige mission omkring udgivelsen af Boris Pasternaks russiske kærlighedshistorie, klassikeren Doktor Zjivago."

  O, The Oprah Magazine
 • "Prescotts hårdkogte skildring af Washingtons D.C.s efterretningsverden – med dens sociale og seksuelle hierarkier – giver læseren en Mad Men-lignende tur ind i en verden, hvor kvinder måtte arbejde dobbelt så hårdt for at blive taget seriøst og det ovenikøbet i høje hæle ..."

  The Washington Post
 • "Sprudlende ... En verden af international spionage med en handling, der tager afsæt i den sande, uforglemmelige historie."

  Entertainment Weekly
Se alle anmeldelser
+