Formater

 • Storskrift
  Storskrift
  November 2018 ISBN: 9788770071437
  Pris inkl. moms 1.398,00 kr.
  Pris ekskl. moms 1.118,40 kr.

  2 bind
  Oversat af Lilian Kingo
  Omslag: Eric Thunfors

Jonas Jonasson

Den hundred og et-årige der tænkte at han tænkte for meget

Roman

Allan Karlsson sidder på Bali og tæller ned til sin hundred og et-års fødselsdag. Han keder sig næsten lige så meget som lige inden, han kravlede ud ad vinduet på plejehjemmet et år tidligere.

Vennen Julius gør sit bedste for at muntre ham op. Han beslutter, at Allans fødselsdag skal fejres i en luftballon lastet med et par flasker champagne. På dagen flyver Allan, Julius og champagnen af sted over åbent hav, men det går, som det går, de lander midt i Det Indiske Ocean. Nu er alt håb ude. Eller? Allan er nu engang Allan. Der er et skib i det fjerne. Nordkoreansk.

DEN HUNDRED OG ET-ÅRIGE DER TÆNKTE AT HAN TÆNKTE FOR MEGET tager os med på en rejse gennem verdens galskab. I centrum står atomoprustningen, hanekampen mellem verdens førende ledere, dumhed og bitter strid. Under rejsen møder vi Kim Jong-un, Donald Trump, Vladimir Putin, Angela Merkel og en svensk udenrigsminister, der spekulerer på, om det her virkelig sker. Allan navigerer ved hjælp af sit kæreste eje – en iPad. I den står alt, hvad der er værd at vide, og endnu mere som Allan havde kunnet klare sig uden.

DEN HUNDRED OG ET-ÅRIGE DER TÆNKTE AT HAN TÆNKTE FOR MEGET er en fritstående fortsættelse af verdenssuccesen DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT.

Formater

 • Storskrift
  Storskrift
  November 2018 ISBN: 9788770071437
  Pris inkl. moms 1.398,00 kr.
  Pris ekskl. moms 1.118,40 kr.

  2 bind
  Oversat af Lilian Kingo
  Omslag: Eric Thunfors

Anmeldelser

 • "Snyd ikke dig selv for en morsom - og lærerig - kommentar til verdenssituationen set med Allans øjne."

  Søndag
 • "Det er sjov, lys, modig, fjollet og eftertænksom og knivskarp underholdning. Femina (5 af 6 f’er)"

  Femina
 • "… fantastisk morsomt."

  Litteraterne.com
 • "… forfriskende og med velanbragt satire."

  Svenskestemmer.dk
 • "Vi har langt hen ad vejen vænnet os til livets groteske teater, virkelighedens commedia del'arte, og var det ikke for folk som den svenske forfatter Jonas Jonasson og hans blåøjede begavelse af en godt hundred-årig hovedperson, Allan Karlsson, ville vi måske ikke blive vækket af vores åndelige dvale. … At det er en barok virkelighed, vi lever i, får Jonas Jonasson gengivet frækt og finurligt, så man - i det mindste for en stund - rives ud af sin ignorance-boble. »Den hundred og et-årige« er aktuel historieskrivning, skrevet med den rå enfoldigheds sviende fremkaldervæske."

  Berlingske
Se alle anmeldelser
+