Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  ISBN: 9788771469356

  317 sider
  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  ISBN: 9788770070874

  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  ISBN: 9788770070850

  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls
  Indlæst af: Peter Carstens
  Spilletid: 8:26

Ian McGuire

Nordhavet

Roman

Et skib stævner ud med en morder ombord ...

1859. Patrick Sumner bliver hyret som skibslæge på en hvalfanger med kurs mod polarcirklen. Sumner har et blakket ry fra Indien, hvor han gjorde tjeneste i den britiske hær.

Da skibet er langt oppe i det skånselsløse hav nær Vestgrønland, bliver en skibsdreng fundet myrdet, og Sumner tager affære. Han finder snart ud af, at han er oppe imod en brutalitet, der er langt værre end den, han oplevede under belejringen af Delhi. Han er oppe imod Henry Drax: harpunér, morder, monster.

Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  ISBN: 9788771469356

  317 sider
  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  ISBN: 9788770070874

  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  ISBN: 9788770070850

  Oversat af Jakob Levinsen
  Omslag: Leo Nickolls
  Indlæst af: Peter Carstens
  Spilletid: 8:26

Anmeldelser

 • ""Nordhavet" er ikke en krimi i traditionel forstand, men nok en roman om kriminelle forhold. Først og fremmest er det en historie, der gør meget ud af at skabe et så nøjagtigt og suggestivt tidsbillede som muligt. Her er mænd og dyr møgbeskidte, her står fyldte natpotter og sender deres stank ud i rummene. Her bandes og svovles, og mænd forlyster sig med andre mænd under de lange sørejser. …. Der er både Melville, Conrad og Dickens i Ian McGuires roman, der helt fortjent opnåede megen rosende omtale, da den udkom i 2016."

  Jyllands-Posten
 • "Skidespændende hvalfangersejlads med mord om bord. … denne krast realistiske skildring af hvalfangende skibsfart i midten af 1800-tallet er fantastisk fascinerende … Selvfølgelig kan McGuire både sin Herman Melville og Jack London. Deres stemning og skæbnetro er solidt syet ind i fortællingens sejl … Historien om det brutale liv mellem hvide bjerge munder ud i et sort opgør på en engelsk tømmerplads. Som sagt - og her passer termen: simpelthen skidespændende til allersidste side."

  Politiken
 • "Arktisk mesterværk"

  Københavneravisen
 • "... Nordhavet [er]en af den slags bøger, der er svær at lægge fra sig - man kan snildt blæse igennem de lidt over 300 sider på en regnfuld lørdag. Den er nemlig særdeles velskrevet, og historien er fortalt lige ud af landevejen uden forvirrende krumspring og mærkelige twist i plottet. … Nordhavet er dog først og fremmest en spændingsroman, der i særlig grad får vind i sejlene af sin fine beskrivelse af 1800-tallets hvalfangermiljø."

  Lolland-Falsters Folketidende
 • "Nordhavet er elementært spændende, en barsk og utrolig velresearchet bog, der emmer af blod, beskidte mennesker, mørke drifter og ondskab og samtidig giver et indfølt billede af menneskets kamp mod naturen - og længslen efter den."

  Nordjyske Stiftstidende
 • "”Et uforglemmeligt mesterværk. Intet mindre.”"

  Bogpusheren.dk
 • "Nordhavet er en beskidt, underholdende og særdeles nervepirrende historisk spændingsroman om en hvalfangerbåds skæbnesvangre rejse til det farefulde Nordhavet med en morder om bord. Det er Mørkets hjerte eller Blodets Meridian hensat til iskolde himmelstrøg og tilsat et fermt kriminalistisk plot."

  Kultur-cafeen.com
 • "Jens Munk møder Kim Leine … en fremragende roman, som jeg håber vil få en stor læserskare også her i Danmark."

  Bogblogger.dk
 • "Alene titlen. Omslaget. Et skib. En hval. Ærefrygt og storhed. Historiens vingesus … Gå du bare i krig med denne […] bog. Den er fantastisk spændende og også ind imellem ganske galgenhumoristisk."

  Bogsyn.dk
 • "Der er fortællere, og så er der FORTÆLLERE. Sidstnævnte er af den kaliber, der får dig til at se, lugte, høre og føle dig et med det sted, du får beskrevet. Forfatteren Ian McGuire hører med sin ’Nordhavet’ til den gruppe."

  annesreadinglist.com
 • "Der er dømt skumsprøjt, mandehørm, hvalfangst, frost, havari, voldtægt og mord i en uhyre velskrevet og prisbelønnet roman af de sjældnere … Det er stor litteratur, der bringer mindelser om Herman Melville. Der er ikke sparet på beskrivelsen af det uhumre sømandsliv anno 1859, men den psykiske spænding er ikke mindre intens. Det er en meget flot læseoplevelse …"

  Litteratursiden.dk
Se alle anmeldelser
+