Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  September 2019 ISBN: 9788770072229

  487 sider
  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  September 2019 ISBN: 9788770072519

  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  September 2019 ISBN: 9788770072397

  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet
  Indlæst af: Lars Atterman
  Spilletid: 14:38

Magnus Montelius

Otte måneder

Spændingsbog

Journalisten Nina Wedén gør årets scoop og afslører efter et tip udenrigsministeren som sexkøber. Da den karismatiske, men uerfarne Jacob Weiss udnævnes til ny minister, bliver Nina til sin egen overraskelse headhuntet som hans pressesekretær, og hun går straks i gang med dygtigt at spinne den ene gode historie efter den anden rundt om Weiss.
 Weiss er omgivet af rygter og tvivlsomme medarbejdere, og da en af de højtstående embedsmænd findes hængt, ind­ser Nina, at der er noget helt galt. Og sporene leder direkte til hendes hemmelige kilde.

OTTE MÅNEDER er en spændingsroman om magt og om de mennesker, der er villige til at gå ualmindeligt langt for at få den.

 

Magnus Montelius hæver svensk krimi til et nyt niveau. OTTE MÅNEDER er en dragende og skræmmende thriller, der vil få mange politikere og journalister til at tjekke eget – og andres – cv.
- Niels Krause-Kjær, forfatter til Mørkeland og Kongekabale

 

Magnus Montelius har modtaget den største danske krimipris Palle Rosenkrantz-prisen for Årets bedste udenlandske spændingsroman 2019 for OTTE MÅNEDER. Prisen uddeles af Det Danske Kriminalakademi og motiveringen lyder:

Magnus Montelius får én til at ånde lettet op, genren lever! For hvilken indføring i det politiske magtspil og den magiske tiltrækning det øver på begavede stræbere, der vil op og ikke finder sig i at blive overset. Hovedpersonen, journalisten Nina, er så svær at greje, at man simpelthen må følge hendes spil til ende, selv om man bliver narret hele tiden. Eller netop derfor.

I januar 2020 blev det annonceret, at OTTE MÅNEDER bliver filmatiseret til TV i et samarbejde mellem produktionsselskabet Anagram Sweden, Cmore og svensk TV4. Læs mere her.

 

Formater

 • 1. udgave
  1. udgaver
  September 2019 ISBN: 9788770072229

  487 sider
  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet

  Læs uddrag
 • E-bog
  E-bøger
  September 2019 ISBN: 9788770072519

  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet

 • Lydbog - download
  Lydbøger - download
  September 2019 ISBN: 9788770072397

  Oversat af Anders Johansen
  Omslag: Simon Lilholt/Imperiet
  Indlæst af: Lars Atterman
  Spilletid: 14:38

Anmeldelser

 • "… et lærestykke i svenske tilstande med partiudnævnte embedsmænd, som vi herhjemme så småt er ved at tage hul på … en gedigen politisk spændingsroman …"

  Jyllands-Posten
 • "Krimigenrens gule førertrøje sidder igen på en svensker ... Magnus Montelius' 'Otte måneder' er en begavet og blændende politisk thriller med svenske rænker og russiske rævekager … Her mærker du en veldrejet viden om det svenske magtapparat og folketing … Hos Montelius er intet forudsigeligt, simpelt og ensporet. Alle færdes i diverse korthuse, alle bærer masker fra Machiavellis garderobe. Men blot én fejltagelse i en nation, som har gjort den politiske korrekthed til ideologisk varemærke, og du ryger ned ad trapperne. Enten som livsvarig fiasko eller et lig i virkelighedens last."

  Politiken
 • "House of Cards møder Borgen skriver forlaget i pressemeddelelsen, og det er ret præcist, hvad der venter dig, når du hurtigst muligt kaster dig over Otte måneder! … Det er virkelig noget af en pageturner, Montelius har skruet sammen. Som læser bliver man overrasket gang på gang, og selv for en dreven læser er det svært at forudse handlingen – og ikke mindst, hvem der er de gode og hvem, der er de onde. Har du læst Niels Krause-Kjærs Kongekabale og Mørkeland, er det her lige bogen for dig. Har du derimod stadig en fast tro på det parlamentariske demokratis uplettede moral, skal du holde dig langt væk!"

  Litteratursiden.dk
 • "Spændende bog om politiske intriger og magt, og hvad der foregår bag lukkede døre i den svenske udenrigsministerium."

  Bibliotekernes lektørudtalelse
 • "Montelius sætter spotlight på væsentlige samfundsproblemer, ikke mindst de skjulte internationale magtkampe, der bedrives med stor kynisme, og den stadig større forbrødning mellem politikere og mediefolk, som forplumrer, hvem der egentlig har magten."

  Svenskestemmer.dk
 • "Formidabel svensk spændingsroman … et fascinerende drama, der gør Otte måneder til en spændingsroman, der fortjener udbredelse over hele verden."

  Bogpusheren.dk
 • "Aktuel! Skræmmende!"

  Drustrups Bogblog
 • "Magnus Montelius skriver godt og overrasker gang på gang … Er du til politiske bøger om magt og hvad magten kan føre med sig, ja så er "Otte måneder" bestemt en bog for dig."

  Livetidukkehuset.dk
 • "… lækkert flow, imponerende ordbrug og ikke mindst en naturlig leg med sproget …"

  Romeoreviews.com
 • "Bagmændene skyr ingen midler for at fremme egne interesser, og politikere og embedsmænd kæmper indædt om indflydelse og magt. Dette rænkespil er eminent beskrevet og virker realistisk … . Her er fokus på magtspil, og hvordan det påvirker de mennesker, som søger magten. Handlingen skrider logisk og stille og roligt frem mod en nervepirrende afslutning. Der er således mange gode grunde til, at den er kommet helt i top i konkurrencen om Rosenkrantz-prisen."

  Bogblogger.dk
Se alle anmeldelser
+

Andre bøger af Magnus Montelius