Serien om Lady Anne af Develish

”Det er en ufattelig spændende periode i historien. Selv om der er kaos på grund af pesten, er det også en tid, hvor folk bliver tvunget til at forlade deres hjemstavn, fordi bønderne dør i stort antal, og grundlaget for stavnsbåndet bryder sammen. Det betyder, at der lige pludselig er en udveksling af viden, som man aldrig har set før på den tid. Den slags er fascinerende.”
- Minette Walters

 

I miniserien, der består af to romaner, følger vi adlen, bønderne, trællene og tjenestefolkene omkring godset Develish i Dorsetshire, da katastrofen indtræffer, og folk begynder at dø som fluer. Den selvstændige, modige og usædvanligt veluddannede Lady Anne af Develish træffer en række afgørende og dristige beslutninger, der måske vil redde det lille samfund fra bylder og smertefuld død.

Walters skildrer elegant og medrivende, hvordan uvidenhed om renlighed, medicin og verden uden for har indflydelse på de beslutninger, der træffes, og hvordan religionen på dette tidspunkt har udtalt magt over menneskers opfattelse af mening, skyld og straf, liv og død.