Indkøbskurv (tom)

Howard Jacobson / Mit navn er ShylockSpændingsbog
300 sider
Indbundet
Oktober 2016

Kr. 299,95

Læs tekstuddrag!

En del af:
Shakespeare i et nyt årtusind

Til pressen:
Hent forside (4.1 MB)
Hent forfatterportræt

Den jødiske kunstsamler Simon Strulovich har brug for en at tale med. Hans teenagedatter Beatrice er faldet i med inderkredsen af Manchesters high society og i armene på en fodbold­spiller, der er berygtet for at have givet en nazihilsen på banen. Så da Strulovich møder Shakespeares jødiske pengeudlåner Shylock på en kirkegård, inviterer han ham med hjem. Det bliver starten på et usædvanligt venskab.
 Ikke langt derfra lever den rige og manipulerende Plurabelle i en boble af plastikoperationer og overdådige fester. Hun er stjerne i sin egen tv-serie, og sammen med sin trofaste ven D’Anton leger hun giftekniv med Strulovichs datter – og sætter et skålpund kød på højkant.

MIT NAVN ER SHYLOCK, Howard Jacobsons version af William Shakespeares Købmanden i Venedig, forskyder tid og sted og spørger, hvad det vil sige at være far, jøde og et barmhjertigt menneske i en moderne verden.

Howard Jacobson er en slags britisk parallel til den jødisk-amerikanske Philip Roth (...) At fremragende forfattere også kan skrive videre på Shakespeares historier, så de rammer nutidens læser i både hjerte og hjerne, er dette romanprojekt et enestående vidnesbyrd om.
Jyllands-Posten ★ ★ ★ ★ ★

...ferm samtidsroman.
Som humorist og forviklingsmager byder Jacobson på inciterende variationer over Shakespeare: skarptskårne bipersoner og en moderne udgave af et skålpund kød.

Weekendavisen

Britiske Howard Jacobson, der har kaldt sig selv den 'jødiske Jane Austen', er original og klog i sin genskrivning af Shakespeares 'Købmanden i Venedig'.
Kristeligt Dagblad ★ ★ ★ ★ ★

Overordnet er det lykkedes for Jacobson at skabe en kynisk, men hysterisk morsom genfortælling af Købmanden i Venedig, som dog tager sig tid til at konfrontere de problematikker Shakespeares oprindelige stykke syntes at bære præg af. Det efterlader os med en knivskarp, tåkrummende historie om hævn, fordomme og forhastede, irrationelle handlinger med dybt forkastelige, men latterligt sjove karakterer, som tilsammen gør det svært at lægge bogen fra sig.
Littuna.dk

Oversat af Lilian Kingo
Omslag: Alette Bertelsen, aletteb.dk


MIT NAVN ER SHYLOCK er en del af serien Shakespeare i et nyt årtusind.
Læs denne folder om serien.

Andre udgivelser af Howard Jacobson


 • Shakespeare i et nyt årtusind
Roman
·Mit navn er Shylock

 • Mit navn er Shylock
Spændingsbog, E-bog, 2016