Indkøbskurv (tom)

David Lagercrantz

David Lagercrantz, født 1962, er journalist og forfatter. Han er gift, har tre børn og bor på Södermalm i Stockholm.
Han debuterede i 1997 med en bog om den svenske eventyrer Göran Kropps bestigning af Mount Everest. En fællesnævner for flere af hans bøger er, at de handler om ekstraordinære personligheder, som er gået deres egne veje. Det gælder ikke mindst den kritikerroste roman SYNDEFALDET I WILMSLOW (2009) om den britiske matematiker Alan Turing, der knækkede tyskernes Enigmakode.
Bogen JEG ER ZLATAN IBRAHIMOVIC (2011) blev bl.a. nomineret til Augustprisen og har solgt i mange millioner eksemplarer verden over.

David Lagercrantz blev for alvor verdenskendt i 2015 med DET DER IKKE SLÅR OS IHJEL, fjerde bog i den Millennium-serie Stieg Larsson påbegyndte godt ti år tidligere.
David Lagercrantz har med tilladelse fra Stieg Larssons bo dermed påtaget sig opgaven at føre Stieg Larssons univers og karakterer videre. Han er blevet valgt, ”fordi vi tror, at han er meget egnet til opgaven. David er en dygtig forfatter, som gennem hele sit forfatterskab har skildret særprægede og komplekse genier” siger Joakim og Erland Larsson – Stieg Larssons far og bror.

DET DER IKKE SLÅR OS IHJEL udkom samtidig i 25 lande den 27. august 2015.


Fire spørgsmål til David Lagercrantz

Hvorfor takkede du ja til at skrive Millennium 4?
Fordi jeg ikke kunne lade være. Siden Zlatan-bogen har jeg fået en stadig strøm af tilbud om at skrive bøger, men jeg har haft svært ved at tænde på nogen af dem. Da jeg blev præsenteret for den her ide, og jeg var kommet mig over det første chok, gik jeg i gang som en besat.

Hvad har været sværest, respektive sjovest?
Opbygningen af intrigen har været sværest. Stieg Larsson var en mester i at skabe komplekse fortællinger med mange tråde, og det ville jeg leve op til. Men det var på den anden side også det sjoveste. At mærke hvordan fortællingen skred frem, og hvordan detaljerne faldt på plads har været fantastisk.

Hvad synes du udmærker Stieg Larssons stil?
Den er saglig og ukunstlet. Men der er noget journalistisk autoritativt hos ham. Jeg fattede tidligt, at det ville blive patetisk, hvis jeg forsøgte at efterligne ham. Jeg skriver min egen prosa.

Har du de samme karakterer som i Stieg Larssons bøger?
Åh ja, vi har Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander selvfølgelig. Og så Erika Berger, Jan Bublanski og hans nærmeste medarbejder Sonja Modig. Vi har den håbløse politimand Hans Faste, Plague i Hackerrepublikken og mange andre. Men vi har også en del nye; Ed the Ned for eksempel, sikkerhedsansvarlig for NSA i Maryland. Og Frans Balder, svensk professor i datalogi, som er flyttet hjem til Sverige fra Silicon Valley, og så Gabriella Grane, den skarpsindige overklassekvinde, som er havnet hos Säpo.


David Lagercrantz pressefotos

Klik på foto for at downloade stor udgave.

Husk at angive copyright. Du finder copyright-oplysninger hvis du holder musen over billedet.
Oplysningerne er også gemt under Egenskaber og fanebladet Detaljer i dokument-info for hvert enkelt billedfil.

Udgivelser af David Lagercrantz


 • Millennium-serien
Spændingsbøger
·Det der ikke slår os ihjel

 • Det der ikke slår os ihjel
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2015

 • Det der ikke slår os ihjel
Spændingsbog, E-bog, 2015

 • Det der ikke slår os ihjel
Spændingsbog, Paperback, 2015

 • Himlen over Everest
Thriller, Paperback, 2015

 • Syndefaldet i Wilmslow
Thriller, Paperback, 2015

 • Himlen over Everest
Thriller, E-bog, 2015

 • Syndefaldet i Wilmslow
Thriller, Lydbøger-download, 2015

 • Himlen over Everest
Spændingsbog, Lydbøger-download, 2015

 • Syndefaldet i Wilmslow
Thriller, E-bog, 2015