Leif GW Persson

Leif GW Persson, født 1945, er kriminolog og professor i politiefterforskning, og har i mange år været ansat ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Han er Sveriges førende ekspert i kriminalitet og forbrydelse, og han er kendt, elsket og berygtet i Sverige for sine optræder i aviser og tv.

Leif GW Persson har hele tre gange modtaget Det Svenske Kriminalakademis pris for Bedste Svenske Krimi: i 1983 for Samfundets støtter, i 2003 for MELLEM SOMMERENS LÆNGSEL OG VINTERENS KULDE og senest i 2010 for DEN DØENDE DETEKTIV.

DEN DØENDE DETEKTIV er også blevet kåret som Bedste Krimi på Finsk 2011, Bedste Krimi på Dansk 2011 og fik slutteligt Glasnøglen af Det Skandinaviske Kriminalakademi som Bedste Nordiske Krimi.

 

Hvis du en gang imellem synes, at der er mere klorin end kriminalitet i den svenske krimi, mere afbleget og blond bekymring end spontan begejstring, livsglæde og smaskende livsappetit, så er Persson den absolutte undtagelse i denne svenske krimigrammatik… Ustyrlig morsom og elegant morderisk i sit ætsende og noget misantropiske signalement af folk og røvere i det svenske folkehjem.

Politiken