For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Bagom det nye Millennium-omslag

En tekst i et kunstkatalog førte til et venskab, der førte til et bogomslag. Forfatter Karin Smirnoff og kunstmaler Sara-Vide Ericsons rejse sammen tager fortsat uventede drejninger.

Glem alt om traditionelle krimiforsider. Forsiden til HAVØRNENS SKRIG af Karin Smirnoff er noget helt andet, og personen bag er Sara-Vide Ericson, en lysende stjerne på Sveriges kunstscene for samtidskunst.

Det startede i 2021, hvor Sara-Vide Ericson var den første kunstner, der udstillede på det nye Skellefteå Kunstgalleri. Sara-Vide kontaktede Karin Smirnoff for at høre, om hun kunne overveje at skrive et essay til udstillingskataloget. Karin sagde ja og skrev i prosa og poesi den følelse, kunsten fremkaldte i hende.

Da Karin Smirnoff til gengæld spurgte, om Sara-Vide ville overveje at male et maleri til forsiden af HAVØRNENS SKRIG, var det en ære for Sara-Vide, der selv er en ivrig læser af spændingsromaner, at påtage sig opgaven.

”I maleriet Passageren snor en hængebro sig over sort vand som en helix i natten, eller en DNA-spiral fra fortiden til fremtiden. At sætte foden på broen kræver al din balance, styrke og nærvær for at fortsætte fremad. For at være derude er udmattende, voldsomt og øredøvende – midt i stilheden. Vil den bære din vægt? Hvem er du, når du når den anden side? Tilskueren bliver ligesom hovedpersonen udsat for rytme, ydre kræfter og deres egen plads i historien. Ligesom når man maler eller skriver. I den bevægelse svinger man mellem at være ørnen, der strækker sit vingefang, og byttet fanget i kløerne,” siger Sara-Vide Ericson.

”Bogomslag er en kunstform i sig selv. Mange krimier ligner hinanden, men denne skiller sig ud. Sara-Vides kunst er altid stemningsfuld og spændende. Det er også rigtig sjovt, at vi kan samarbejde på forskellige måder ved at kombinere vores udtryksformer,” siger Karin Smirnoff.

Maleriet Passageren (olie på lærred, 150×230 cm, 2022) er i sin originale form en del af en større udstilling af Sara-Vide Ericsons værker, der senest kunne opleves på V1 Gallery i København.

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr