For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

En krimi er ikke bare en krimi

Politiromanen er en af grundstenene i krimigenren. Kort sagt er det en kriminalroman, hvor hovedpersonen eller -personerne er politifolk. Ganske ofte er der mere end én politiansat i hovedrollen – det gælder for klassikere som Sjöwall og Wahlöös serie om Martin Beck og hans kolleger eller en nyere klassiker som Arne Dahls serie om A-gruppen – og det giver mulighed for at udforske de indbyrdes dynamikker i gruppen og for at skifte perspektiv mellem personerne og på den måde få et bredere billede af de forbrydelser, der efterforskes. Andre gange er politiefterforskeren en ensom ulv, der går dårligt i spænd med sin gruppe – Harry Hole er et oplagt eksempel. 


Siden midten af det 20. århundrede har krimi- og spændingsgenren været det oplagte sted at diskutere politiske dilemmaer, sætte spot på problematiske samfundsforhold eller undersøge, hvad der foregår i magtens korridorer. Den politiske thriller er en genre, der spænder vidt – der er både bøger, der foregår i embedsmandsverdenen, bøger med hårdtslående agenter i hovedrollerne og politikrimier med et politisk plot. Spændende eksempler at gå på opdagelse i er f.eks. Morten Hesseldahls bøger eller Magnus Montelius’ prisvindende OTTE MÅNEDER.


Almindelige mennesker, der havner i en ualmindelig situation: så kort kan man beskrive en thriller. Ofte har en thriller en kulsort uafvendelighed over sig. Det, der kan gå galt, går galt. Et forkert træk kan være skæbnesvangert. Og det kunne ske for dig selv, hvis du befandt dig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. I DE KOMPETENTE af Klas Ekman begynder det med en udenomsægteskabelig affære og ender med … nå ja, det må du selv læse dig til!

Retsmedicineren er nutidens detektiv. På gerningsstedet samler hun selv de mindste, næsten usynlige spor, og i sit laboratorium kan hun finde forbrydere ved hjælp af DNA, fingeraftryk, blodstænk, ballistik og meget andet. Også historisk er retsmedicineren spændende: efterhånden som den moderne videnskab har udviklet sig, er der kommet nye efterforskningsmetoder i spil, og det er fascinerende at følge en mediciner fra en tidligere tid, der kommer til nye erkendelser om, hvad et gerningssted eller den døde krop kan fortælle om en forbrydelse. 


Den historiske krimi har et væld af undergenrer: fra Romerriget til Nazityskland, fra Faraoernes Egypten til Victoriatidens Edinburgh … forbrydelse har eksisteret til alle tider og alle steder, og den historiske krimi forsøger at fortælle historien om fortiden, samtidig med at den ofte også fortæller os noget om vores egen tid.  Som en sjov krølle på halen er der flere bøger, der kombinerer den retsmedicinske krimi med den historiske; læs f.eks. Ambrose Parrys AL KØDETS GANG og DØDSKUNSTEN.


Agentromanen er en klassisk genre med mulighed for potent spænding, ofte i internationalt regi. Genrens absolutte klassiker er naturligvis Ian Flemings fortællinger om James Bond, men også skandinaver kan være med: Jan Guillou skabte med sin serie om Carl Hamilton en ny version af agentromanen, der satte politiske emner i spil uden at give køb på spændingen.  

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr