For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Feminisme som antændende gnist

Forfatterne Lisa Bjerre og Susan Casserfelt om deres nye bog EKKO AF ET SKUD, anden selvstændige bog i Linje 17-serien.

Et skud går af. Et liv slutter – et andet går i stykker. I forstaden Bagarmossen i det sydlige Stockholm tager den ene voldelige hændelse den næste med sig i ​​en voldsspiral, der bliver svær at stoppe. Det er optakten til vores nye bog, EKKO AF ET SKUD, anden del i krimiserien Linje 17.

Vores serie er opkaldt efter tunnelbanelinjen Linje 17, der går gennem Bagarmossen og ender i Skarpnäck. I Bagarmossen bor hipstere, kunstnere og velhavende villaejere side om side med økonomisk og socialt udsatte mennesker. Det er et Sverige i miniature. Og under overfladen bobler modsætningerne.

Hvad sker der, når forskellene bliver for store? Det spørgsmål var udgangspunktet, da vi begyndte at skrive EKKO AF ET SKUD. Som så mange andre ser vi med stigende bekymring, hvordan polariseringen i samfundet bliver større. Da vi lige var begyndt at skrive bogen, blussede urolighederne op i USA omkring Black Lives Matter-bevægelsen. Den fatale politivold mod George Floyd antændte en ulmende vrede. Så sent som sidste påske så vi lignende scener i svenske forstæder, da en dansk provokatør brændte Koranen af. Hvornår stopper det?

En stærk historie om feminisme

I EKKO AF ET SKUD er det ikke racisme, der tænder gnisten – det er feminisme.

Trods hundrede år med kvinders valgret er det stadig en sag, der vækker stærke følelser. I dele af samfundet betragtes feminisme som normen, i andre vokser hadet til kvindebevægelsen. Både virksomheder og politiske partier kalder sig feministiske. Samtidig bliver kvinder udsat for f.eks. chikane og trusler online, nogle gange så alvorlige, at de tvinges til tavshed.

Langs Linje 17 er der en stærk historie om feminisme. Her har partiet Feministisk Initiativ eksempelvis et stærkt fodfæste. Men hvordan opleves deres beskrivelse af verden af andre? Det var de modsætninger, vi ville trække i, og se, hvad der sker, når trykket stiger, og temperaturen skrues op.

Levende karakterer

Vi træffer alle dårlige beslutninger. Nogle gange peger det moralske kompas i den forkerte retning, andre gange vil vi gerne gøre det rigtige, men det viser sig alligevel at være forkert. Det gælder i højeste grad også for vores karakterer i Linje 17.

Hovedpersonerne, politibetjentene Jack Karlberg og Lina Kruse, kæmper med løgne, kærlighed, forkerte beslutninger og forræderi. De er ikke superhelte, de er ligesom folk er flest. Vores håb er, at det gør bøgerne mere autentiske. Vores historier er tæt på virkeligheden, og det vil vi gerne have, at karaktererne også er.

En politibetjent, en lynhurtig beslutning – et skud, som får store konsekvenser. Hvor mange skal dø, før voldsspiralen stopper? EKKO AF ET SKUD er en krimi om sårbarhed i et hærdet samfund.

Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr