For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Q&A med Anders de la Motte

Hvem er Leonore Asker?

Leo Asker er gruppechef på afdelingen for personfarlig kriminalitet i Malmø. Hun er en dygtig politikvinde, men har ikke altid særlig stor tålmodighed med de kolleger, der ikke har hendes arbejdskapacitet. Leo regner med snart at blive chef for hele afdelingen, men allerede i begyndelsen af bogen, midt i en stor kidnapningssag, sker der noget, der forandrer alt, og pludselig er hun i stedet chef for en gruppe af ekstremt underpræsterende kolleger længst nede i politiets hierarki. Ressourceafdelingen eller afdelingen for glemte sager og fortabte sjæle, som den også kaldes.

Leo har desuden en speciel og meget trist fortid, men til forskel fra mange andre krimihelte, er det ikke kun en ulempe for hende. Hun har meget blandede følelser over for det faktum og over for sin familie.

 

En handlingstråd i DE BJERGTAGNE er om urban exploration – ux. Kan du fortælle lidt om, hvad det er, og hvordan du fik ideen til at bruge det i bogen?

Urban exploration, Ux eller Urbex er udforskningen af forladte bygninger eller steder. Egentlig det samme, som man gjorde som barn, når man sneg sig ind i gamle, forladte huse eller bygninger for at se sig om og få stillet sin nysgerrighed. Reglerne er, at man ikke må bryde ind, man må kun tage billeder, og man må kun efterlade sig fodspor. Urbex er et stort fænomen online med masser af instagramkonti.

Selv har jeg altid været fascineret af netop det forladte og glemte. I mine tidligere jobs har jeg desuden besøgt en del af den slags steder, og jeg har ventet på at få en chance for at bruge det. Før jeg begyndte at skrive, lavede jeg en del research og besøgte en masse spændende steder sammen med min mentor, Calle Bergendorff, som har sitet tilltradeforbjudet.se og som har skrevet bogen Skånes glömda rum.

Calle deler en hel del træk med Martin Hill, som er bogens anden helt. Martin Hill er lektor ved Lunds universitet og underviser i et meget populært fag om ”det forfaldnes arkitektur”. Derudover har han skrevet en bog, der er noget af en bibel for Urban Explorers.

Ligesom Martin Hill synes jeg, at det glemte og forladte kan besidde stor skønhed. Temaet glemt og forladt optræder også hos medarbejderne i afdelingen for fortabte sjæle, hvor Leo pludselig havner.

 

Når du begynder på en ny serie, skifter du også altid stil indenfor krimigenren (du f.eks. både skrevet politikrimi, cosy crime, psykologisk thriller…). Kommer historien til dig ud fra, hvilken stil du ønsker at skrive i, eller er det omvendt?

Haha, typisk ”hønen eller ægget”-tilfælde? Jeg ved det faktisk ikke rigtigt, det sker nogenlunde samtidigt. Jeg er meget nysgerrig af natur og vil gerne prøve så mange forfatterværktøjer som muligt. Der er stor forskel på at skrive en cosy crime og en politithriller som DE BJERGTAGNE. Plottet, personerne, sproget, miljøerne, det hele er forskelligt, hvilket gør det både spændende og udfordrende for mig som forfatter. Præcis som jeg kan lide det! 😊

 

I de fire bøger i Skånekvartetten har du kvindelige hovedpersoner og skriver ud fra en kvindelig synsvinkel. I DE BJERGTAGNE er din primære hovedperson også kvinde. Er det for at give dig selv en ekstra udfordring, at du vælger kvindelige hovedpersoner?

Helt sikkert. Som forfatter har jeg muligheden for at være og lyde som næsten hvem som helst, så hvorfor vælge en 50-årig mand? 😊 Kvindelige hovedpersoner er meget mere spændende, selv om jeg garderer mig lidt med Martin Hill i DE BJERGTAGNE.

 

Hvor mange bøger planlægger du at skrive om Leo Asker?

Mindst fire, faktum er, at jeg netop har afsluttet del to i serien, GLASMANDEN, som udkommer på svensk til efteråret. Men jeg fortsætter, så længe læserne og jeg selv er interesseret i karaktererne.

 

Hvilke krimier læser du selv?

Uha, alt hvad jeg kan nå! Jeg har svært ved at læse, samtidig med at jeg selv skriver, det bliver lidt uroligt i hovedet. Senest har jeg læst Bäverteorin, der er Antti Tuomainens seneste bog, der måske kan beskrives som en finsk version af Fargo. Jeg læser også meget gerne Jo Nesbø, Katrine Engberg, plus så mange af mine svenske kolleger, jeg kan nå, som f.eks. Arne Dahl og Camilla Grebe.

 

Hvad har du senest brugt mere end 1.000 kr. på?

Lige netop i dag fik jeg et fantastisk kunstværk leveret af min lokale smed. Det er et jagttrofæ lavet i rustent jern, og som skal hænge udenfor min skrivehytte. Kunstværket kunne let være et bogomslag til den tredje bog i Askerserien. Måske viser jeg det frem på Instagram. Jeg er meget tilfreds med det køb!!

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr