For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Q&A med Anders de la Motte

En del af GLASMANDEN er faktisk inspireret af en virkelig person. Hvem er det? 

Haha, ja, det er rigtigt, Gösta “Pollenkongen” Carlsson, som grundlagde et meget succesrigt firma indenfor naturlægemiddelsektoren. Gösta hævdede til sin død, at han havde fået grundideen af nogle rumvæsner, efter at han som ung mand var stødt på en UFO i en skov i udkanten af Ängelholm. Der er stadig et monument på stedet med en skulptur, der forestiller en klassisk flyvende tallerken. Mødet i lysningen skal være foregået allerede i midten af 1940’erne, ti år før fortællingerne om UFO’er blev en del af den kollektive bevidsthed, og desuden har Göstas historie forandret sig en hel del gennem tiden, så man skal nok tage den med et gran salt. 

Du har tydeligvis nydt at bruge klassiske genregreb: en mystisk ø, en uhyggelig herregård, “den gale videnskabsmand” osv. Er det elementer, du beslutter dig for, skal med i din historie, før du begynder at skrive?

I dette her tilfælde var det helt sikkert sådan. I DE BJERGTAGNE legede jeg med grebet ”seriemorder der praler med sine gerninger” (gennem figurer i en modeljernbane). I GLASMANDEN er det, præcis som du siger, klassiske gyserelementer som en uhyggelig herregård og en gal videnskabsmand. Plus meget andet, selvfølgelig. Det er en af de ting, jeg elsker ved Askerserien, at jeg som forfatter selv kan vælge, hvilken undergenre jeg vil gå ind i. Herregården Stjerneholm findes ikke i virkeligheden, det gør derimod søen, der er skabt ved et meteornedslag, og øen, der er skabt af bjergarten ryolit, der kun opbygges ved sådan et nedslag. Søen hedder Mien og ligger lige præcis ved grænsen mellem Skåne, Blekinge og Småland, det der engang var Danmarks nordøstlige grænse. 

Leo Askers far, Prepper-Per, spiller en stor rolle i GLASMANDEN. Det virker, som om han altid er mindst ét skridt foran. Hvordan er han blevet sådan? 

Per er en meget intelligent og driftig mand med et enormt kontrolbehov. Efter at være blevet uretfærdigt behandlet af sin arbejdsgiver og derudover snydt for nogle patenter har hans mentale helbred fået sig nogle knubs. I stedet har han brugt al sin energi, tid og sine evner på at forberede sig på alle tænkbare undergangsscenarier. Og pludselig sker et af dem. Per bliver anklaget for mord, og politiet kommer for at hente ham. Men han har ingen planer om at give sig uden kamp, hvilket tvinger Leo til – yderst modvilligt – at hjælpe ham.

GLASMANDEN handler meget om familie. Leos forældre og deres mærkelige indbyrdes afhængighed, og ikke mindst familien Irving, hvis historie Hill bliver bedt om at skrive. Hvad er det, der er så uhyggeligt ved familier?

Familien er den eneste relation, vi ikke selv vælger, og desuden har både psykologisk og biologisk forbindelse til livet igennem, hvad enten vi vil det eller ej. Visse egenskaber går i arv, andre opstår eller forstærkes afhængigt at vores opvækstmiljø. I Leos tilfælde er det mærkeligt nok ikke kun negativt at have haft en dommedagsprofet som Prepper-Per som far. I hvert fald ikke, når hun står over for Glasmanden. Og indimellem ligner hun ham mere, end hvad hun selv ønsker sig.

Kan du løfte lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske i den næste Leo Asker-bog?

I den næste bog går Leo og afdelingen for fortabte sjæle i gang med en cold case, som pludselig får ny aktualitet. Det drejer sig om en ung kvinde, der blev myrdet for 10 år siden, og hvis mord så ud til at have en ubehagelig forbindelse til to moselig fra jernalderen, der hviler på et lokalt museum. Og så er der selvfølgelig endnu et mærkeligt sted, denne gang er det en gammel bilkirkegård dybt inde i en skovmose. Og en seerske, der kalder sig “Gråflickan”. Og så får Martin Hill den idé, at nogen overvåger ham.

Men mere end det siger jeg ikke 😊 

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr