For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Vinder af DR Romanprisen 2023

Kære Keld

Der er i år gået tyve år, siden din første roman udkom på Modtryk. Tyve år og syv vidt forskellige romaner. Dit særkende som forfatter er nemlig, at du for hver bog retter blikket et nyt sted hen. Det blik er både forfatterens og videnskabsmandens. Forfatterens med al det sproglige og fantasimæssige overskud, du besidder, og videnskabsmandens med din aldrig svigtende nysgerrighed overfor samfundsbevægelser og -strukturer. Dit blik er rettet udad, aldrig frugtesløst indad. Udad, hvor de bevægelser sker, der påvirker os alle, store bølger og små skvulp, der forandrer vores forhold til hinanden, til familien, til institutionerne. Det er strukturer, der er på nippet til at bryde sammen og blive erstattet af nye. 

Som en ægte videnskabsmand kan du lide gåder. BYEN OG HAVET begynder med den enkle gåde: en kasse med glemte papirer, der gemmer på svar på spørgsmål, bogens personer har gemt på alt for længe. Som forfatter stiller du altid dig selv og dine læsere de grundlæggende spørgsmål: Hvorfor? Hvordan? Hvornår? Og du inviterer læseren med i undersøgelsen. Definitive svar og konklusioner giver du ikke – se bare den åbne slutning i BYEN OG HAVET – men du giver læseren mulighed for at følge med i din søgen.

BYEN OG HAVET handler – blandt meget andet – om tid. Du siger selv, at man som geolog får en ekstra dimension foræret, nemlig tiden. I romanen eksemplificerer molerets lag tiden – men du ser også din by, Århus, som vi lige nu befinder os i – i tidens lag. Dengang og nu, og alt midt i mellem, lag på lag af egne og andres historier, der bygger sig op i en by, man lever i. Nu er det et lag i historien, at Keld Conradsen den 10. juni 2023 fik DR romanprisen her på Dokk1.

Tillykke!

Nanna Rørdam Knudsen, redaktør

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr