For at gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser

Du har endnu ikke accepteret vores handelsbetingelserne.. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.

Fortsæt uden at købe
Accepter

Vi har fri fragt på alle ordrer over 500 kr

Alt om De bjergtagne

DE BJERGTAGNE er første del i Anders de la Mottes nye, suveræne spændingsserie om Leonore Asker. Anders de la Motte overgår sig selv i denne medrivende krimi, der udforsker det anderledes og afvigende. Her kan du smuglæse første kapitel.

De bjergtagne

De bjergtagne

Leonore Asker er tæt på at nå sit mål: at blive chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet i Malmø. Men midt i en højprofileret kidnapningssag vælger ledelsen at “forfremme” hende til chef for den såkaldte afdeling for glemte sager og fortabte sjæle, en enhed for håbløse og halvglemte sager, der holder til i politihusets kælder.

På trods af ydmygelsen bliver Asker interesseret i en af de besynderlige sager. Nogen placerer små ildevarslende figurer i et modeltogslandskab – og en af figurerne forestiller kvinden fra kidnapningssagen.

Sagens forbindelser til skjulte og forfaldne bygninger får Asker til at kontakte Martin Hill, lektor i arkitektur med særlig interesse for urban exploration. Asker og Hill får mistanke om, at der under nogle af de tilsyneladende banale sager i Askers nye afdeling gemmer sig en usædvanlig form for ondskab.

Læs første kapitel, “Skifteren”

En forårsaften, da han var otte år gammel, stak han af.
Det ene øjeblik legede han med nogle ældre børn ude i skoven, det næste var han forsvundet.
Hele egnen ledte fortvivlet efter ham i regnen og nattens kulde. Kaldte på ham igen og igen, stemmerne, der ekkoede mellem grantoppene, blev mere og mere hæse. Men han var som sunket i jorden.
Men så, lige efter daggry, da håbet var tæt på at være slukket, fandt man ham i en klippespalte, gennemblødt og brændende af feber.
Han hverken græd eller lo over at blive reddet, han stirrede bare tomt ud i luften. Kunne ikke for-tælle, hvad der var sket – kunne end ikke genkende sine egne forældre.
Det var i hvert fald det, folk fortalte ham.
Selv kan han intet huske, det er som et gammelt eventyr. En historie, han har fået fortalt så man-ge gange, at den næsten er blevet virkelig.
Men kun næsten.
Tiden efter hændelsen står derimod tydeligere frem.
Stivede sygehuslagner, mennesker i hvidt med medlidende smil og hviskende stemmer. Den inten-se hovedpine og febermareridt, der gjorde, at han vågnede gennemblødt af sved og med hamren-de hjerte. Mareridt om mørke, fugtige steder dybt inde i klipperne, om jernporte og kæder, om isnende skræk og brændende smerte. Der gik flere uger, før hjertehindebetændelsen var kureret, og han kunne komme hjem.
Han følte sig som en fremmed. Hans mor skulle hjælpe ham med at finde sit værelse. Han spurgte hende mindst 100 gange, om han virkelig boede der.
Først langt senere forstod han, hvordan det hele hang sammen. Hvad grunden var til, at han ikke kunne huske noget fra sin barndom før den nat. Hvorfor hans hoved var fuldt af forvredne tanker og mørkt begær.
Han var en skifting.
En, der var sat i stedet for den lille dreng, der var stukket af.
Et væsen født i smerte og febervildelse, som lignede et menneske udenpå. Men som i virkelighe-den var et udyr.
Det er sådan, hans fortælling begynder.

Mød Leo Asker

Fulde navn: Leonore Asker.

Kendetegn: Lyshåret, kortklippet, høj og bredskuldret.

Bor: I Malmø, Sverige.

Baggrund: Datter af Per (kaldet Prepper-Per) og Isabel Lisander, advokat, nu gift med Junot. Har en lillesøster, Camille.

Job og karriere: Ansat ved Malmø Politi. Forflyttet fra afdelingen for personfarlig kriminalitet til ressourceenheden – der i daglig tale kaldes afdelingen for glemte sager og fortabte sjæle.

Anders de la Motte om urban exploration

Jeg har lavet en masse research til De bjergtagne. Mest spændende var det at lære mere om Urban Exploration, der trods det komplicerede navn egentlig bare handler om nysgerrighed. Viljen til at finde ud af, hvad der findes bagved hegnet, indenfor murene, på den anden side af døren eller langt nede i mørket. At genopdage det glemte og forladte. Min guide på rejsen har været Calle Bergendorff, der driver den fantastiske side “Tillträde förbjudet” og er forfatter til fotobogen “Skånes glömda rum”.

Kurv ( 0 )

Du har opnået fri fragt

Få gratis fragt ved at købe for yderligere 500,00 kr

Fri fragt ved køb for over 500 kr

29 kr

Blandet indkøbsordre

Forudbestilte bøger kan ikke købes sammen med almindelige bøger, ordrer skal placeres separat

29,00 kr