Efterårslæsning
Efteråret er over os og vejret er skiftet. Det er blevet tid til at finde uldtæppet frem, brygge en kande af din yndlingste og sætte dig i lænestolen med en god bog. For efterårstid er selvfølgelig læsetid. Hvis du mangler lidt inspiration til din efterårslæsning, har vi her på siden samlet nogle bøger, som kan garantere dig en fantastisk læseoplevelse. God fornøjelse.
Anders de la Motte & Måns Nilsson
Døden går til fremvisning
Anders de la Motte & Måns Nilsson
Døden går til fremvisning
I det smukke Skåne ligger Østerlen – fyldt med hyggelige restauranter, skønne landskaber og glade sommerturister. Men bag havernes hække gemmer der sig andre og værre ting: misundelse, nabostridigheder, had og forsmåelse.
Anders de la Motte og Måns Nilsson mødtes til en sommerfest og fandt fælles fodslag i deres kærlighed til Skåne. Sammen har de skrevet det, de selv betegner som ”En klassisk, varm puslespilskrimi i moderne aftapning. Vi elsker begge puslespilskrimier, og Østerlenserien er en kærlighedserklæring til både genren og stedet.”
Anders de la Motte er tidligere politimand og nu forfatter, blandt andet til de psykologiske spændingsromaner i Skånekvartetten.
Måns Nilsson er manuskriptforfatter, tv-vært, børnebogsforfatter og komiker.
Keld Conradsen
Byen og havet
Keld Conradsen
Byen og havet
En kasse med papirer. En gåde om en kvindes død. Et venskab. Og en teori, der ændrede vores måde at se verden på.
Vennen kommer ikke alene på sporet af den ungdom, han delte med Arvid i Aarhus i 1980’erne, men begynder også at se konturerne af en videnskabelig skandale. Hvad var det, der skete i 1960’erne, da Arvids mor, der så ud til at have en blomstrende karriere inden for geologien foran sig, tog sit eget liv? Kan papirerne i kassen ikke alene løse gåden om Arvids forsvinden, men også om hans mors død?
BYEN OG HAVET er en roman om geologiens store erkendelser, om relationer mellem mennesker og sammenhænge på tværs af tid og rum.
Jan Guillou
Den der dræbte helvedes engle
Jan Guillou
Den der dræbte helvedes engle
Jan Guillou havde hele tiden planlagt at pensionere sig selv, når han afsluttede sit imponerende historiske tibindsværk Det Store Århundrede.
Han befinder sig nu i, hvad han selv kalder en ”bonusperiode” af sit liv og forfatterskab, og han er spillevende som forfatter. Han ville skrive om alderdom, pensionisttilværelse, samfund, politik og forbrydelse, og det gik op for ham, at han havde direkte adgang til to særdeles velkendte romanpersoner, som egentlig også skulle være i gang med at nyde deres otium: Den tidligere efterretningsofficer Carl Hamilton og hans gamle ven, journalistveteranen Erik Ponti. De to er som Jan Guillou selv slet ikke færdige med at spille en rolle.
DEN DER DRÆBTE HELVEDES ENGLE er første bind i en serie om Hamilton og Ponti, der har stiftet et firma af samme navn – et slags detektivbureau.
Åsa Larsson
Fædrenes synder
Åsa Larsson
Fædrenes synder
Det er forår, og isen bryder op på Torneälven. Isflagerne rejser sig og kravler rasende op på bredden. Ragnhild Pekkari har truffet en beslutning – det bliver hendes sidste forår. Netop som hun begiver sig ud i landskabet på sin sidste skitur, ringer hendes telefon: En mand er bekymret for hendes bror, som hun ikke har set i årevis.
Retsmediciner Lars Pohjanen beder Rebecka Martinsson om at efterforske et mord, der er faldet for forældelsesfristen. Hun påtager sig sagen, selv om hun egentlig er udbrændt og træt af sit arbejde.
Snart lander endnu en mordefterforskning på hendes skrivebord, og sporene smelter sammen med mørke hemmeligheder i Rebeckas egen familiehistorie.
FÆDRENES SYNDER er sjette bog i serien om Rebecka Martinsson.
Petra Rautiainen
Land af sne og aske
Petra Rautiainen
Land af sne og aske
Da fotografen Inkeri ankommer til det nedbrændte Lapland i 1947, er det for at dokumentere krigens eftervirkninger. Men hun har også en privat dagsorden: at finde ud af, hvad der skete med hendes mand, der forsvandt under krigen. Sideløbende følger læseren en vagt i en af de mere end 200 nazistisk ledede kz-lejre, der lå i Lapland under Anden Verdenskrig.
Petra Rautiainen (f. 1988) sætter med sin stærke debutroman en fortrængt del af finsk historie i søgelyset: de brutale overgreb, der foregik i lejrene i Lapland - og mod det samiske folk efter krigen.